Print

Rijkevorsel en Hoogstraten geven kleur aan de Dag van de jeugdbeweging

Nieuwsbericht 23 oktober 2020

Op vrijdag 23 oktober vieren alle jeugdbewegingen de Dag van de jeugdbeweging. De jeugddiensten van Rijkevorsel en Hoogstraten bedachten een coronaveilig alternatief om alle leden en de leiding in de kijker te zetten. Zij lieten kleurrijke ballonnen ontwerpen met het logo van de Dag van de jeugdbeweging. Alle leden van de jeugdbewegingen werden verzocht een ballon aan hun brievenbus te hangen. Zo kunnen de jeugdbewegingen hun werking met trots uitdragen op hun eigen feestdag.

Geen ontbijt, maar wel een coronaveilig alternatief

Traditiegetrouw trakteren gemeente Rijkevorsel en stad Hoogstraten alle leden van de jeugdbewegingen op een ontbijt achter Zaal Pax. Dit jaar steekt het coronavirus hier helaas een stokje voor. Maar we laten deze dag niet zomaar voorbij gaan. Onze jeugd heeft dit jaar veel verantwoordelijkheid en doorzettingsvermogen getoond tijdens het organiseren van hun activiteiten en zomerkampen. Dat verdient veel respect.

Ook de vrijwilligers worden dit jaar extra in de verf gezet op de Dag van de jeugdbeweging. Meer dan 2000 jongeren in Rijkevorsel en Hoogstraten nemen ieder weekend vol enthousiasme deel aan de activiteiten van hun jeugdbeweging. Zij maken hier vrienden voor het leven. Dankzij het engagement van de leiding kunnen alle leden, ook in coronatijden, met een gerust hart deelnemen aan alle activiteiten. Dat verdient onze waardering. Daarom zullen er op 23 oktober in Rijkevorsel en Hoogstraten spandoeken verschijnen als dankgebaar.

Op 23 oktober 2020 zien we dus massaal veel gekleurde ballonnen  in het straatbeeld van Rijkevorsel en Hoogstraten. Alle leden van de jeugdbewegingen worden ook opgeroepen om foto’s van hun ballon en uniform te delen op sociale media met de hashtags #kleurvoordedeur en #dvdjb.

De volledige actie is een samenwerking tussen de jeugddiensten en jeugdraden van Hoogstraten en Rijkevorsel.