Print

Rijkevorsel doet mee met de nationale test van BE-Alert op 7 oktober

Nieuwsbericht 7 september 2021

Op donderdag 7 oktober vindt er opnieuw een nationale test van BE-Alert plaats. Die dag test Rijkevorsel, samen met vele andere gemeenten, het alarmeringssysteem waarmee de overheid je kan verwittigen in een noodsituatie. Nog niet ingeschreven? Doe het nu via de website www.be-alert.be!

Alle Rijkevorselnaars die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag een testbericht ontvangen. Door BE-Alert te testen, kan onze gemeente de procedures inoefenen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners bewustmaken dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Zo kunnen bewoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen.

Schrijf je vandaag nog in en test mee op 7 oktober!

In Rijkevorsel zijn er 1 250 inwoners ingeschreven op BE-Alert. Een behoorlijk aantal, maar dat mag uiteraard nog meer zijn! Registreren kan heel eenvoudig op de website www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in.

Is jouw profiel op BE-Alert nog up-to-date?

Je kunt jouw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen of wijzigen. Bovendien kun je tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast jouw thuisadres ook zeker het adres van jouw werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bv. familie). Dit doe je in slechts enkele, eenvoudige stappen:

  • Surf naar www.be-alert.be.
  • Meld je aan met jouw e-mailadres en het paswoord dat je koos bij je registratie.
  • Vul jouw gegevens aan.
  • Klik onderaan op de knop ‘Bevestigen’.

Meer info vind je terug op de website www.be-alert.be.