Print

Rijkevorsel in de kleuren van de regenboog

Nieuwsbericht 15 mei 2020

In aanloop naar de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie op zondag 17 mei wappert de regenboogvlag in Rijkevorsel. Daarnaast krijgen de regenboogzebrapaden opnieuw een likje verf. Het bestuur wil hiermee benadrukken dat onze gemeente begaan is met alle inwoners, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit.

 Regenboogvlag

Het bestuur geeft gehoor aan de oproep van Çavaria, de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderverenigingen, om op 17 mei de regenboogvlag uit te hangen. Op 17 mei is het dertig jaar geleden dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten schrapte. Sindsdien heeft de holebi- en transgendergemeenschap deze dag uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Als teken van solidariteit zal je de regenboogvlag zien wapperen op verschillende locaties in Rijkevorsel.

 Regenboogzebrapaden

Twee jaar geleden verscheen er voor het eerst een regenboogzebrapad in Rijkevorsel in de Leopoldstraat, naast de Gemeentelijke Lagere School De Wegwijzer. Vorig jaar zijn er ook zebrapaden in de regenboogkleuren geschilderd tussen de Sint-Luciaschool en kleuterschool Het Moleke, in de Bavelstraat en in Sint-Jozef ter hoogte van de Meir. De zebrapaden zijn wettelijk in orde, aangezien de witte strepen onaangeroerd blijven en enkel de stroken asfalt tussenin in de regenboogkleuren geverfd zijn. Dit jaar krijgen de zebrapaden een likje nieuwe verf.

 Geen disciriminatie!

Met deze kleine gebaren wil het bestuur aantonen dat je in Rijkevorsel zonder problemen holebi of transgender kan zijn. Discriminatie, op welke basis dan ook, is onaanvaardbaar!

Meer info

çavaria vzw
09 223 69 29 - info@cavaria.be
www.cavaria.be

Lumi (Holebifoon)
0800 99 533 - vragen@lumi.be
www.lumi.be

Het Roze Huis
03 288 00 84 - info@hetrozehuis.be
www.hetrozehuis.be