Print

Rijkevorsel in de kleuren van de regenboog

Nieuwsbericht 13 mei 2019

In aanloop naar de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie op vrijdag 17 mei heeft de gemeente Rijkevorsel vier zebrapaden in de kleuren van de regenboog getooid. Daarnaast zet de bibliotheek boeken rond het thema in de kijker en wordt de regenboogvlag opnieuw gehesen. Het bestuur wil hiermee aantonen dat onze gemeente begaan is met alle inwoners, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit.

 Regenboogzebrapaden

Vorig jaar verscheen er voor het eerst een regenboogzebrapad in Rijkevorsel in de Leopoldstraat, naast de Gemeentelijke Lagere School De Wegwijzer. Dit jaar zijn er ook zebrapaden in de regenboogkleuren geschilderd tussen de Sint-Luciaschool en kleuterschool Het Moleke, in de Bavelstraat en in Sint-Jozef ter hoogte van de Meir. De zebrapaden zijn wettelijk in orde, aangezien de witte strepen onaangeroerd blijven en enkel de stroken asfalt tussenin in de regenboogkleuren geverfd zijn.

 Thematafel boeken en tijdschriften

In de Leo Pleysierbibliotheek is er sinds vorige week aan de inkom een tafel voorzien waarop allerlei boeken en tijdschriften rond het holebi- en transgenderthema op een bijzondere wijze worden gepresenteerd. De boeken kun je sowieso terugvinden in de bibliotheek, maar in deze periode rond de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie verdienen ze extra aandacht.

 Regenboogvlag

Tenslotte geeft de gemeente gehoor aan de oproep van Çavaria, de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderverenigingen, om op 17 mei de regenboogvlag uit te hangen. Je zal deze zien wapperen op verschillende locaties in Rijkevorsel.

Met deze kleine gebaren wil het bestuur aantonen dat je in Rijkevorsel zonder problemen holebi of transgender kan zijn. Discriminatie, op welke basis dan ook, is onaanvaardbaar!

Meer info

çavaria vzw
09 223 69 29 - info@cavaria.be
www.cavaria.be

Lumi (Holebifoon)
0800 99 533 - vragen@lumi.be
www.lumi.be

Het Roze Huis
03 288 00 84 - info@hetrozehuis.be
www.hetrozehuis.be