Print

Resultaten test BE-Alert op 3 oktober

Nieuwsbericht 23 september 2019

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom testte onze gemeente op 3 oktober BE-Alert, een nationaal systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Resultaten test op 3 oktober

Al onze inwoners ingeschreven op BE-Alert stuurden we op donderdag 3 oktober om 15.25 uur een testbericht via sms. 99,7 % van deze berichten werd correct ontvangen. Een succes!

Kanaalaantal verzondenaantal correct ontvangen
sms-bericht1004 sms-berichten1001 sms-berichten
TOTAAL 99,7 %

Ook in 203 andere gemeenten werd BE-Alert donderdag getest. Er werden in totaal meer dan 417 640 sms-berichten, 52 304 gesproken berichten en 123 783 e-mails verzonden. Het was de eerste maal dat de capaciteit van het alarmeringsplatform op een dergelijke grote schaal werd getest. Wil je meer weten? Neem een kijkje op www.crisiscenter.be.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreer je

Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in!