Print

Renovatiewerken Brug 8 in juli en augustus

Nieuwsbericht 25 mei 2021

In de zomervakantie zal een aannemer in opdracht van De Vlaamse Waterweg werken uitvoeren aan Brug 8 aan de Oostmalsesteenweg. De grondige renovatiewerken aan de brug omvatten o.a. betonherstellingen, metallisatie, waterstralen, schilderwerken, ...

Tijdens de werken zal de ophaalbrug een langdurige periode afgesloten worden voor alle wegverkeer, fietsers en voetgangers en dit vanaf donderdag 1 juli tot en met dinsdag 31 augustus. De aannemer zal tijdens het bouwverlof blijven doorwerken om de werken tijdig te kunnen beëindigen.

Omleiding voetgangers en fietsers

Voor voetgangers en fietsers zal er een omleiding zijn via het jaagpad naar Brug 7 (Looiweg-Gansheideweg). Het jaagpad aan de zuidkant van het kanaal zal worden opgewaardeerd in functie van een betere toegankelijkheid voor de gebruikers.

Omleiding gemotoriseerd verkeer

Tijdens de werken worden er twee omleidingen voorzien:

  • Omleiding voor alle verkeer +3,5 ton via Sint-Lenaarts en Malle: Hoogstraatsebaan – Turnhoutsebaan – Sint-Lenaartsebaan – Oostmalsebaan – Mallebaan – Hoogstraatsebaan – Eester – Bevrijdingsstraat – Sint-Lenaartsesteenweg en omgekeerd.
  • Omleiding voor alle verkeer -3,5 ton via Sint-Jozef Rijkevorsel en Vlimmeren: Hoogstraatsebaan – Turnhoutsebaan – Antwerpseweg – Hei-einde – Vlimmersebaan – Stevennekens – Drijhoek – Bochtenstraat en omgekeerd.

Om mogelijk sluipverkeer te weren, wordt in juli en augustus een tijdelijke tonnagebeperking ingesteld in de Senator Coolsdreef, Pannenhuisweg en Gansheideweg, met uitzondering van laden en lossen. Politie Noorderkempen zal dit met regelmaat opvolgen.

Communicatie over de werken

De bewoners en handelszaken in de omgeving van de werken ontvangen tijdig een bewonersbrief met de nodige informatie. Voor vragen en/of opmerkingen kunnen ze terecht via onderstaande contactgegevens: