Print

Reflecterende huisnummers: iedereen zichtbaar in Rijkevorsel

nieuwsbericht 27 februari 2019

Na een succesvolle oproep in het najaar van 2018 biedt het lokaal bestuur van Rijkevorsel aan de inwoners opnieuw de mogelijkheid om reflecterende huisnummers aan te kopen voor een democratische prijs.

Een reflecterend huisnummer kan levens redden!

Heel wat huisnummers in Rijkevorsel zijn niet altijd even goed zichtbaar of slecht leesbaar vanaf de rijweg. De extra seconden of minuten dat de huisarts, ambulance of brandweer vaak ’s nachts of bij slecht weer moet zoeken naar het juiste huisnummer kunnen van levensbelang zijn. Een reflecterend huisnummer vormt een oplossing voor dit probleem.

Hoe ziet zo’n reflecterend huisnummer er uit?

De huisnummerplaatjes zijn eenvoudig en duidelijk zichtbaar. De zwarte tekst contrasteert met een witte achtergrond. Dankzij de reflecterende achtergrond zijn ze ook in het donker goed zichtbaar. Standaard zijn ze 7 cm hoog en 11 cm breed. 

Waar moet je huisnummer hangen?

Een huisnummer moet goed zichtbaar zijn vanaf de openbare weg en moet evenwijdig hangen met deze weg. Het huisnummer hangt bij voorkeur op de brievenbus. Indien het huisnummerplaatje niet op je brievenbus past, mag het ook op een andere drager zoals omheining of paaltje gehangen worden of op de voorgevel van het gebouw als deze zich niet te ver van de straatrand bevindt.

Het nieuw huisnummerplaatje bestaat uit een stevig aluminiumplaatje dat je makkelijk zelf kunt ophangen met sterke siliconenlijm voor buitengebruik. Heb je nog een oud huisnummerplaatje? Dan kun je dat best zelf verwijderen. Heb je een eigen creatief huisnummer? Dan mag dat blijven hangen. Je kunt het nieuwe reflecterende huisnummerplaatje dan op een andere plaats hangen, bij voorkeur op je brievenbus.

Hoe aanvragen en afhalen?

De reflecterende huisnummers kunnen tot en met 8 april besteld worden bij de financiële dienst aan de democratische prijs van € 1,35 per stuk. Om alles vlot te laten verlopen, vragen we je wel om zoveel mogelijk gepast te betalen.

De nummers kunnen vervolgens afgehaald worden vanaf 23 april aan de onthaalbalie van het gemeentehuis.

Meer info

Dienst financiën
03 340 00 18
financien@rijkevorsel.be