Print

Reflecterende huisnummers: iedereen zichtbaar in Rijkevorsel

Heel wat huisnummers binnen Rijkevorsel zijn vaak niet goed zichtbaar of slecht leesbaar vanaf de rijweg. De extra seconden of minuten dat de huisarts, ambulance of brandweer vaak ’s nachts of bij slecht weer moet zoeken naar het juiste huisnummer kunnen van levensbelang zijn. Om hierin tegemoet te komen aan onze burgers, biedt het gemeentebestuur van Rijkevorsel reflecterende huisnummers aan een democratische prijs aan.

De nieuwe huisnummerplaatjes zijn eenvoudig en duidelijk zichtbaar. De zwarte tekst contrasteert met witte achtergrond. Dankzij de reflecterende achtergrond zijn ze ook in het donker goed zichtbaar. Standaard zijn ze 7 cm hoog en 11 cm breed. 

Het nieuw huisnummerplaatje bestaat uit een stevig aluminiumplaatje dat je makkelijk zelf kunt ophangen met sterke siliconenlijm voor buitengebruik. Heb je nog een oud huisnummerplaatje? Dan kun je dat best zelf verwijderen. Heb je een eigen creatief huisnummer ? Dan mag dat blijven hangen. Je kunt het nieuwe reflecterende huisnummerplaatje dan op een andere plaats hangen, bij voorkeur op je brievenbus.

Waar moet je huisnummer hangen ?

Een huisnummer moet goed zichtbaar zijn vanaf de openbare weg en moet evenwijdig hangen met deze weg. Het huisnummer hangt bij voorkeur op de brievenbus. Indien het huisnummerplaatje niet op je brievenbus past, mag het ook op een andere drager zoals omheining of paaltje gehangen worden of op de voorgevel van het gebouw als deze zich niet te ver van de straatrand bevindt.

Hoe aanvragen en afhalen ?

De reflecterende huisnummers kunnen in de maand september besteld worden bij de financiële dienst (1ste verdieping in het gemeentehuis) aan de democratische prijs van € 1,35 per stuk. Om alles vlot te laten verlopen, vragen we je wel om zoveel mogelijk gepast te betalen. De nummers kunnen vervolgens afgehaald worden vanaf 15 oktober aan de onthaalbalie van het gemeentehuis.