Print

Parking Sonsheide Zuid tijdelijk afgesloten

Van maandag 10 april tot en met woensdag 24 mei zal de parking Sonsheide Zuid, gelegen naast Sportcentrum De Valk, tijdelijk afgesloten worden. In deze periode voert het gemeentebestuur werken uit in het kader van de heraanleg van de parking.

Wegens de wisselvallige weersomstandigheden heeft het gras zich vooralsnog onvoldoende ontwikkeld. Daardoor zal nu tot 9 juni  de parking in zijn geheel afgesloten blijven, waarna de helft terug openbaar zal worden gemaakt. Het overige gedeelte van de parking zal op 30 juni 2017 worden opengesteld.

Tijdelijke hinder

Door het afsluiten van de parking zullen gebruikers van het sport- en recreatiegebied tijdelijk hinder ondervinden om te parkeren. Het bestuur adviseert om de nabijgelegen parkings te gebruiken langs de terreinen van KFC Zwarte Leeuw en aan het sport- en skatepark.

Aanleg parking Sonsheide Zuid

Met de uitvoering van de werken wil het gemeentebestuur de parkeermogelijkheden in sport- en recreatiezone Sonsheide optimaliseren. In totaal worden er 58 parkeerplaatsen gecreëerd. Hiervan worden vier parkeerplaatsen voorzien voor personen met een beperking.
Op termijn komt er op de nieuwe parking ook een laadpaal voor elektrische voertuigen. Bij dit oplaadpunt horen twee parkeerplaatsen.