Print

Organiseer je een activiteit voor een goed doel? Laat het ons weten!

Nieuwsbericht 21 november 2018

Op het einde van het jaar worden er traditiegetrouw acties georganiseerd voor verschillende goede doelen, denk maar aan Rode Neuzen Dag of de Warmste Week. Wil je een evenement organiseren in Rijkevorsel? Vergeet dan niet om hiervoor een aanvraag in te dienen bij het evenementenloket en jouw activiteit in te voeren in de UiTdatabank.

Vraag een toelating aan voor jouw evenement

Is jouw evenement een publiek toegankelijke manifestatie, activiteit of gebeurtenis op de openbare weg of op privaat terrein? Dan dien je hiervoor toelating te vragen bij het evenementenloket. Activiteiten waar het publiek enkel wordt toegelaten op basis van een persoonlijke uitnodiging zijn privé-evenementen en hoeven niet aangevraagd te worden.

Een aanvraag voor de organisatie van een evenement op openbaar domein kun je doen via het hiervoor voorziene aanvraagformulier (pdf-versie / word-versie).

Belangrijke info om te bezorgen

  • Info over het eventueel afsluiten van straten of info over een tijdelijk parkeerverbod 
  • Info met betrekking tot de inname van openbaar domein
  • Laat ook zeker weten of je van plan bent om sterke drank te schenken.

Voor meer info kun je terecht bij het evenementenloket

Publiciteit voor jouw activiteit

Vergeet zeker niet om jouw activiteit in te voeren in de UiTdatabank . We kijken de ingevoerde activiteit na en geven er een tag aan die betrekking heeft op het goede doel. Alle activiteiten van een bepaalde actie (vb. Rode Neuzen Dag, De Warmste Week, ...) worden zo verzameld in een handig overzicht op de website UiT in Vlaanderen:

Heb je hulp nodig bij het invoeren van jouw activiteit in de UiTdatabank? Op deze pagina vind je alle info.

Op de lichtkrant in het centrum en in Sint-Jozef zal een algemeen bericht verschijnen over de acties met een verwijzing naar UiT in Vlaanderen.

We wensen jullie veel succes met de organisatie van jullie activiteiten!