Print

Openingsuren administratieve diensten wijzigen vanaf september

Nieuwsbericht 19 augustus 2019

Vanaf maandag 2 september worden de openingsuren van de administratieve diensten in het gemeentehuis, in het gebouw van de sociale dienst van het OCMW en op de eerste verdieping in de Leo Pleysierbibliotheek volledig gelijkgesteld. Bovendien kun je bij al deze diensten voortaan ook terecht op woensdagnamiddag. De wijziging komt er om meer duidelijkheid te scheppen en een betere dienstverlening te bieden aan de inwoners.

 maandagdinsdagwoensdagdonderdagvrijdag
VM9.00-12.00 u.9.00-12.00 u.9.00-12.00 u.9.00-12.00 u.9.00-12.00 u.
NM  13.00-15.30 u.  
AV15.30-19.30 u.    

De administratieve diensten in het gemeentehuis, in het administratief gebouw op de OCMW-campus en op de eerste verdieping in de Leo Pleysierbibliotheek waren tot voor kort bereikbaar op verschillende tijdstippen. Dit verandert vanaf maandag 2 september door de gelijkschakeling van de openingsuren van deze diensten.

De voornaamste wijziging is dat er voortaan ook een opening is op woensdagnamiddag van 13.00 tot 15.30 uur. Deze vervangt de maandagnamiddagopening, die vanaf september wegvalt. Het aantal bezoekers op deze maandagnamiddag was beperkt. Er wordt verwacht dat de wissel naar woensdagnamiddag de administratieve diensten toegankelijker maakt voor de inwoners. Op maandagavond kun je uiteraard nog steeds terecht bij de diensten en dit vanaf 15.30 uur tot 19.30 uur.

De sociale dienst van het OCMW blijft buiten de openingsuren werken op afspraak. Sommige vragen of problemen nemen immers wat meer tijd in beslag. Voor een afspraak met een maatschappelijk assistent kun je bellen naar het nummer 03 340 39 65. Iedereen is welkom met een vraag of een probleem. In het gemeenschapscentrum van Sint-Jozef houdt de sociale dienst spreekuur op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.

De openingsuren van het recyclagepark, de buitenschoolse kinderopvang, de Leo Pleysierbibliotheek en de Aster Berkhofbibliotheek blijven ongewijzigd.

De telefonische bereikbaarheid van de administratieve diensten loopt gelijk met de openingsuren.

Diensten online bereikbaar

Communiceren met de overheid was nog nooit zo eenvoudig. De diensten van het lokaal bestuur zijn steeds per e-mail bereikbaar. Via het e-loket krijg je met je eID en een paar muisklikken bovendien toegang tot je persoonlijke dossiers, kun je attesten en een nieuwe PIN-code aanvragen en zelfs een verhuis of huwelijksdatum doorgeven. Je kunt er altijd online terecht, wanneer het jou het best past. Je bespaart niet alleen tijd. Je hoeft je ook minder te verplaatsen, want zo'n document aanvragen kan vanuit je luie zetel thuis. 

Ontdek alle online diensten via het e-loket: www.rijkevorsel.be/eloket