Print

Opening gebouw bibliotheek, vrije tijd en Kind & Preventie uitgesteld

Update 6 februari 2018

In de nieuwbouw aan de Hoogstraatsesteenweg, waar binnenkort de bibliotheek, de sector vrije tijd en het consultatiebureau Kind & Gezin hun intrek zullen nemen, kan jammer genoeg nog geen vloerbekleding gelegd worden. De chape is al gedeeltelijk uitgedroogd, maar nog niet voldoende om de vloer af te werken.

Omdat het gemeentebestuur kwaliteit nastreeft bij de realisatie van het gebouw wordt de opening van het nieuwe gebouw nog een tijdje uitgesteld. Zodra er meer informatie is over de nieuwe datum voor de opening, zal je dit uiteraard vernemen in de 2310, op de gemeentelijke website of via de Facebookpagina's van de vrijetijdsdiensten.

Nieuw gebouw voor bib, vrije tijd en Kind & Gezin

Op de locatie waar vroeger een gedeelte van de buitenschoolse kinderopvang gevestigd was, werden in september 2016 de werken aan een gloednieuw gebouw gestart. Het nieuwe gebouw zal bestaan uit twee verdiepingen. Op de benedenverdieping komt de bibliotheek. Op de eerste verdieping is er plaats voor de gemeentelijke vrijetijdsdiensten, het consultatiebureau Kind & Preventie en een polyvalente ruimte. Oorspronkelijk was voorzien om het gebouw te openen op zaterdag 20 januari 2017.

Opening wordt uitgesteld

Tijdens de werfvergadering op 12 december heeft de aannemer laten weten dat de vloerbekleding van het gebouw nog niet gelegd kan worden, omdat de chape onvoldoende is uitgedroogd. Omdat het gemeentebestuur kwaliteit nastreeft bij de realisatie van het gebouw heeft het de beslissing genomen om de opening van het nieuwe gebouw uit te stellen.

Door het uitstel zal - in tegenstelling tot eerdere berichten - de bibliotheek in het centrum niet gesloten zijn tijdens de eerste drie weken van januari. Deze sluiting was voorzien om de boeken van de oude bib naar het nieuwe gebouw te verhuizen.

Zodra er meer informatie is over de nieuwe datum voor de opening, zal je dit vernemen in de 2310, op de gemeentelijke website of via de Facebookpagina's van de vrijetijdsdiensten.