Print

N115 tussen Sint-Lenaarts en Hoogstraten tijdens paasvakantie afgesloten

HetAgentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert tijdens de paasvakantie onderhoudswerken uit aan de Hoogstraatsebaan/Hees (N115) tussen Sint-Lenaarts (Brecht) en Hoogstraten. Het wegdek krijgt er een nieuwe laag asfalt.

De werken zijn gestart vanaf woensdag 4 april en duren tot en met vrijdag 13 april. Tijdens deze periode is de N115 volledig afgesloten voor doorgaand verkeer en wordt het verkeer omgeleid langs Rijkevorsel.

Vernieuwing wegdek

Het wegdek van de Hoogstraatsebaan/Hees (N115) is grotendeels versleten en aan een grondige onderhoudsbeurt toe. Daarom wordt het asfalt in beide richtingen vernieuwd tussen de rotonde met de Kloosterstraat - Eester in Sint-Lenaarts en de rotonde met de Hinnenboomstraat - Hees in Hoogstraten/Rijkevorsel. Het nieuwe wegdek verbetert het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers. Aan de fietspaden langs de N115 wordt niet gewerkt.

Tijdelijke verkeershinder

De werken worden in de paasvakantie - vanaf het moment dat de N14 tussen Rijkevorsel en Hoogstraten terug opengesteld is voor het verkeer - uitgevoerd om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken. Tijdens de werken geldt volgende verkeersregeling:

  • Van woensdag 4 tot en met vrijdag 13 april is de N115 in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer.
  • Het verkeer volgt een omleiding langs Rijkevorsel (via de N14 Hoogstraten-Rijkevorsel en de N131 Rijkevorsel-Sint-Lenaarts).
  • De rotondes aan het begin en het eind van de werfzone blijven wel steeds open en bereikbaar.
  • De fietspaden blijven steeds toegankelijk voor fietsers.
  • De aannemer zal ervoor zorgen dat woningen en handelszaken/bedrijven in de werfzone in de mate van het mogelijke bereikbaar blijven tijdens de werken. Bewoners krijgen kort voor de start van de werken nog een brief van de aannemer in de bus met meer info over de lokale bereikbaarheid.

Bereikbaarheid bewoners en handelaars

De aannemer zal ervoor zorgen dat bewoners en handelaars in de werfzone zo goed mogelijk aan hun eigendom geraken tijdens de werken. Zij kunnen tijdens de werkuren meestal en mits de nodige voorzichtigheid over de onderlaag van het wegdek rijden. Enkel tijdens specifieke werken zoals het frezen van het oude wegdek of tijdens het aanbrengen van een nieuwe kleef- of asfaltlaag is dit niet mogelijk. De aannemer zal bewoners hiervan verwittigen met een briefje in de bus. Te voet of met de fiets blijven woningen en handelszaken uiteraard altijd bereikbaar. 

Weersgevoelig

Asfalteringswerken zijn altijd erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.