Print

Mogelijke verkeershinder door werken en activiteiten

Nieuwsbericht 2 april 2021

In de maand april is er mogelijk lichte verkeershinder door een aantal geplande onderhouds- en aanpassingswerken. Bovendien passeert op woensdag 7 april de Scheldeprijs voor vrouwen door Rijkevorsel.
 

  • Werken Merksplassesteenweg

Van woensdag 7 tot en met woensdag 14 april voert een aannemer werken uit op de Merksplassesteenweg ter hoogte van huisnummer 14. Hierdoor moeten de fietsers een stuk van de rijbaan gebruiken. De bushalte Krekelberg is tijdens de werken niet bruikbaar, een tijdelijke vervanghalte wordt voorzien.

Ter plaatse worden er tijdelijk verkeerslichten en de nodige signalisatieborden voorzien om de veiligheid te garanderen. Wees voorzichtig en pas je snelheid aan.

 

  • Doortocht Scheldeprijs voor vrouwen 

Op woensdag 7 april staat voor de allereerste keer de Scheldeprijs voor vrouwen op het programma. De start en aankomst liggen in de gemeente Schoten, maar op hun tocht komen de dames ook door Rijkevorsel gefietst. Dit zal tussen 12.00 en 12.45 uur zijn. De doortocht kan even voor lichte verkeershinder zorgen.

In ons dorp volgen de rensters volgende omloop: Bolk - Bolksedijk - Eekhofstraat - Doelenpad - Dorp - Hoogstraatsesteenweg - Gammel - Leemputten. Na een passage in Hoogstraten komt het peloton ook nog voorbij Hees (N115).

Door de huidige coronacrisis zak je beter niet af naar het parcours. Moet je toch in de omgeving zijn, weet dat er van 12.00 tot 13.00 uur een mondmaskerplicht van kracht is langs het parcours. Draag dus een mondmasker en houd afstand van andere personen.
 

  • Aanpassing schuilhuisjes De Lijn

Vanaf maandag 12 april krijgen de drie schuilhuisjes en haltes van De Lijn aan de rotonde in ons dorp een opknapbeurt. De aanpassingen zorgen bovendien voor een verbeterde toegankelijkheid.

De bedoeling is dat rolstoelgebruikers, mindervaliden, slechtzienden, ... gemakkelijker de bus op en af kunnen stappen. Dit moet de veiligheid en het gebruiksgemak aanzienlijk verhogen. Zo gaat men onder meer werken uitvoeren aan het perron en een opstapvlak voorzien met rubberen tegels en ribbelmarkering. 

Elke week wordt er een andere halte onder handen genomen, telkens is er een vervanghalte voorzien. De werken duren dus drie weken in totaal. Er wordt weinig of geen verkeershinder verwacht. Meer info op www.delijn.be.
 

  • Werken Drijhoek

Op woensdag 14 april 2021 zal een aannemer herstellingen en asfaltering uitvoeren aan een riooldeksel op Drijhoek ter hoogte van huisnummer 29 (kruispunt met Stevennekens). Er geldt een tijdelijke voorrangsregeling, aangegeven met de nodige signalisatie. De doorgang voor voetgangers en fietsers blijft ongewijzigd.

 

  • Werken Hoek

Op vrijdag 16 april 2021 worden er werken uitgevoerd aan het waterleidingnet op Hoek ter hoogte van huisnummer 1. Het voetpad en een deel van de rijbaan zullen tijdelijk niet berijdbaar zijn. Ook hier wordt aan de hand van verkeersborden de voorrangsregeling aangegeven. De werken kunnen enige verkeershinder veroorzaken.

 

Opgelet: de planning en uitvoering van bovenvermelde werken zijn steeds afhankelijk van de weersomstandigheden.