Print

Met de fiets of te voet naar school? Kermisjetons als beloning!

Nieuwsbericht 27 februari 2020

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel hecht veel belang aan de (fysieke) gezondheid van haar inwoners. Daarom lanceren we een kermisactie, waarbij kinderen kermismunten kunnen verzamelen door met de fiets of te voet naar school te gaan of deel te nemen aan acties van de scholen. Kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben, kunnen bovendien extra munten bekomen. Ouders of voogden kunnen hiervoor contact opnemen met de sociale dienst.

Bewegen in ruil voor kermisjetons

Er zijn al heel wat kinderen in Rijkevorsel die met de fiets of te voet naar school gaan. Toch wil het lokaal bestuur ook de andere kinderen (en hun ouders) aanmoedigen om hun tocht naar school al fietsend of stappend te ondernemen.

Om dit te bereiken zet het bestuur in samenwerking met de scholen een kermisactie op waarbij de Rijkevorselse kinderen tussen 2,5 en 12 jaar (kleuters en lagere schoolkinderen) stempels kunnen verdienen door met de fiets of te voet naar school te gaan of door mee te doen aan diverse beweeginitiatieven van de scholen. Deze stempels kunnen ze nadien inruilen voor kermisjetons. De actie start na de krokusvakantie en loopt tot en met het einde van het schooljaar.

Kinderen die niet in Rijkevorsel op school zitten en kinderen die niet in de mogelijkheid zijn om met de fiets of te voet naar school te komen, krijgen uiteraard ook de kans om deel te nemen. Zij kunnen stempels verdienen door - samen met mama of papa -  een bezoek te brengen aan de bibliotheek of aan het recyclagepark.

Een volle stempelkaart inruilen voor kermismunten

Volle stempelkaarten kunnen tussen 15 juni en 15 juli 2020 op maandag en woensdag bij de sociale dienst ingeruild worden voor kermismunten ter waarde van € 5. De kinderen kunnen de munten gebruiken tijdens de kermis in Sint-Jozef ((het weekend van of na 21 juli) en in het centrum van Rijkevorsel (het laatste weekend van augustus).

Extra munten voor kinderen uit gezinnen met minder financiële middelen

Om ook de kinderen uit gezinnen met minder financiële middelen de kans te geven om naar de kermis te gaan, zal hun volle stempelkaart meer waard zijn (€ 15). Het gaat hier over de kinderen die reeds onderwijscheques van het lokaal bestuur ontvangen of recht hebben op een cadeaupakket van Feestvarken vzw. 

Ouders of voogden die vermoeden dat hun kind ook recht heeft op extra kermismunten, kunnen hiervoor contact opnemen met de sociale dienst: