Print

Melden van schade storm 10 maart verlengd tot 7 mei

Nieuwsbericht 27 maart 2019

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel vraagt alle inwoners om niet-verzekerde schade (zie info onder) van de storm van zondag 10 maart zo snel mogelijk te melden. Na bundeling van deze gegevens kan de gemeente een aanvraag indienen om erkend te worden als rampgebied. Elke inwoner kan tot uiterlijk dinsdag 7 mei eventuele geleden schade overmaken.

Schade melden kan via het webformulier op de website. Met deze gegevens kunnen we de omvang van de schade in onze gemeente vaststellen en doorgeven aan het rampenfonds voor de erkenningsprocedure. Pas na een eventuele erkenning kunnen inwoners een aanvraag voor tussenkomst bij het Vlaams Rampenfonds indienen.

Start alvast zelf om zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen om achteraf de schade aan te tonen (foto's voor en na, facturen herstelling, interventieverslagen, ...). 

Opgelet!

Jouw brandpolis en je verzekeraar blijven het eerste aanspreekpunt bij stormschade. De tussenkomst van de Vlaamse overheid via het rampenfonds is - indien de storm erkend zal worden - immers voorbehouden voor goederen die niet kunnen verzekerd worden door de gewone brandverzekering (brandpolis "eenvoudige risico's").

Neem in de eerste plaats contact op met de verzekeraar van je brandpolis en/of autopolis. Indien je verzekeraar de schade niet dekt, vraag dan aan je verzekeraar een attest van niet-tussenkomst. Hou dit attest bij voor een eventuele latere aanvraag voor tussenkomst van het rampenfonds.