Print

Lokaal bestuur koopt parochiezaal Sint-Jozef aan

Nieuwsbericht 1 september 2022

Gisteren heeft de gemeenteraad de aankoop van de parochiezaal van Sint-Jozef bij meerderheid goedgekeurd. Het lokaal bestuur zal op korte termijn bekijken welke renovatiewerken nodig zijn en hoeveel tijd deze in beslag zullen nemen. Na deze noodzakelijke werken kunnen de verenigingen terug gebruikmaken van de parochiezaal.

De parochiezaal was tot voor kort eigendom van het dekenaat Noorderkempen. Omdat het beheer door vrijwilligers niet meer mogelijk was, heeft het lokaal bestuur de zaal de voorbije jaren gehuurd zodat deze ter beschikking kon gesteld worden aan de verenigingen.

De verlenging van het huurcontract liet echter een tijd op zich wachten, aangezien het dekenaat als eigenaar eerst een aantal werken met betrekking tot de brandveiligheid diende uit te voeren. Met de aankoop van de parochiezaal door het lokaal bestuur zullen deze werken nu uitgevoerd kunnen worden.

Het brandveilig maken en renoveren van het gebouw zal uiteraard wat tijd in beslag nemen. We vragen dan ook het nodige geduld aan de verenigingen die in de toekomst gebruik willen maken van de zaal.