Print

Leo Pleysierbibliotheek - wijziging vanaf woensdag 29 juli

Nieuwsbericht 8 juli 2020 --> laatst bijgewerkt op 29 juli 2020

Het is verplicht om een mondmasker te dragen als je naar de bib komt. Mondmaskers zijn niet verplicht voor kinderen jonger dan twaalf. Meer info over mondmaskers vind je op www.rijkevorsel.be/mondmaskers.

Er worden momenteel vijftien bezoekers toegelaten. Eén leestafel is toegankelijk (maximum 2 personen per tafel). De zelfuitleendienst is niet meer beschikbaar. Onze bibliotheekmedewerkers helpen je graag verder.

Boeken dienen terug ingeleverd te worden via de boekenschuif (gevel aan de Hoogstraatsesteenweg).

Verder zijn de gekende regels van toepassing, zoals het respecteren van de sociale afstand en het ontsmetten van de handen bij binnenkomst. 

Aangepaste openingsuren

De bibliotheek zal vanaf 13 juli 2020 werken met aangepaste openingsuren. Je kunt er op volgende momenten terecht:

  • elke weekdag van 10.00 tot 12.00 uur
  • maandagnamiddag en woensdagnamiddag van 13.00 tot 17.00 uur
  • maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur

In vergelijking met de 'normale' openingsuren is er dus geen opening op donderdagavond en zaterdagvoormiddag. De aangepaste openingsuren blijven heel de zomer van kracht.

Materialen ontlenen via het afhaalpunt

De bib organiseert voorlopig ook nog steeds het afhaalpunt. Wil je materialen ontlenen van de bib? Dan kun je dit doen via afspraak. Volg ook hier de richtlijnen goed op!

Materialen aanvragen doe je bij voorkeur via e-mail (bibliotheek@rijkevorsel.be), maar kan ook telefonisch (03 340 00 50).

Vermeld bij jouw aanvraag duidelijk volgende zaken:

  • jouw naam
  • jouw lidkaartnummer
  • de titels en auteurs van de materialen die je wil ontlenen

Je mag maximum tien items per lenerskaart ontlenen.

De bestelde materialen worden vervolgens in papieren zakken op naam verpakt en op het afgesproken tijdstip buiten uitgestald op een tafel vlakbij de ingang van de Leo Pleysierbibliotheek.

Het terugbrengen van boeken doe je via de boekenschuif aan de voorzijde van de Leo Pleysierbibliotheek. Na het terugbezorgen worden de boeken door de bibliotheekmedewerkers ontsmet.