Print

Landbouwschade zomer 2019

Update 24 september 2019

De schattingscommissie heeft alle proces-verbalen voor de vaststelling van de schade aan teelten ondertekend. Landbouwers kunnen bijgevolg hun dossier op het gemeentehuis ophalen met het oog op de indiening bij de Mestbank van de Vlaamse Landmaatschappij. Landbouwers kunnen hun teeltschade melden op het Nitraatmeldpunt tot en met 30 september.

De dossiers kunnen vanaf woensdag 25 september opgevraagd worden bij de onthaalbalie van het gemeentehuis (Molenstraat 5) tijdens de openingsuren.

 

Nieuwsbericht 29 augustus 2019

De hitte en droogte van dit jaar is niet erkend als landbouwramp. Land- en tuinbouwers die echter voor een andere instantie een bewijs van schade aan teelten nodig hebben, kunnen hiervoor tot 6 september een aanvraag indienen bij de schattingscommissie landbouwschade. Na een vaststelling van de commissie ontvang je een attest waarmee je de geleden schade per perceel kunt aantonen aan de belasting of andere instanties.

Met het oog op de officiële vaststelling van deze schade moet er een schriftelijke aanvraag bij het lokaal bestuur van Rijkevorsel ingediend worden. Meer info over deze aangifte kun je lezen op de webpagina www.rijkevorsel.be/landbouw.

Opgelet: indien je percelen wil aangegeven die niet op grondgebied Rijkevorsel liggen, dan dien je hiervoor een aanvraag te doen bij de gemeenten waar de percelen zich bevinden.