Print

Koop een woonmeter en bespaar op je energiefactuur

Nieuwsbericht 8 november 2019

Interesse in een woonmeter aan een voordelige prijs? Wees er dan snel bij! Je kan ze bij de onthaabalie in het gemeentehuis aankopen voor slechts € 11 per stuk, zolang de voorraad strekt.

Wat is een woonmeter?

De woonmeter is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk toestel dat de temperatuur en luchtvochtigheid in huis meet. Een te hoge luchtvochtigheid leidt tot hogere stookkosten. Vochtige lucht opwarmen kost immers meer energie dan het opwarmen van lucht met een goede luchtvochtigheid. En een hoge luchtvochtigheid werkt ook schimmelvorming en gezondheidsproblemen in de hand.

Ook een te hoge of te lage (bij afwezigheid) temperatuur geeft onnodige stookkosten. De temperatuurweergave van veel thermostaten is na enkele jaren gebruik niet meer nauwkeurig. De woonmeter geeft je een juiste inschatting in een oogwenk.

Een goed binnenklimaat kent dus vele voordelen. Bij elke woonmeter krijg je tips om tot de juiste luchtvochtigheid en temperaturen in huis te komen.

Groepsaankoop

Lijkt zo’n woonmeter iets voor jou? Na de succesvolle verkoop van vorig jaar, kun je tot en met vrijdag 20 december opnieuw een woonmeter aan de onthaalbalie van het gemeentehuis kopen. Dit kan voor de verlaagde prijs van € 11 per stuk, zolang de voorraad strekt.

De lage prijs van de woonmeters werd bekomen via een groepsaankoop van twaalf Kempense gemeenten. Normaal betaal je makkelijk het dubbele voor een toestel van dezelfde kwaliteit.