Print

Koop een woonmeter en bespaar op je energiefactuur

Nieuwsbericht 23 oktober 2018

Bij de onthaalbalie van het gemeentehuis kun je een woonmeter aankopen voor de verlaagde prijs van € 11 per stuk, zolang de voorraad strekt. Wens je meer info over de woonmeter? Kom dan naar de infosessie ‘Verwarmen en verluchten met de woonmeter’ op maandagavond 3 december in het gemeentehuis.

Wat is een woonmeter?

De woonmeter is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk toestel dat de temperatuur en luchtvochtigheid in huis meet. Een te hoge luchtvochtigheid leidt tot hogere stookkosten. Vochtige lucht opwarmen kost immers meer energie dan het opwarmen van lucht met een goede luchtvochtigheid. En een hoge luchtvochtigheid werkt ook schimmelvorming en gezondheidsproblemen in de hand.

Ook een te hoge of te lage (bij afwezigheid) temperatuur geeft onnodige stookkosten. De temperatuurweergave van veel thermostaten is na enkele jaren gebruik niet meer nauwkeurig. De woonmeter geeft je een juiste inschatting in een oogwenk.

Een goed binnenklimaat kent dus vele voordelen. Bij elke woonmeter krijg je tips om tot de juiste luchtvochtigheid en temperaturen in huis te komen.

Groepsaankoop

Lijkt zo’n woonmeter iets voor jou? Voor de verlaagde prijs van € 11 per stuk kun je een woonmeter aan de onthaalbalie van het gemeentehuis kopen, zolang de voorraad strekt.

De lage prijs van de woonmeters werd bekomen via een groepsaankoop, die kadert binnen het project Kempen2020 waarbij 29 Kempense gemeenten streven naar 20 % minder CO-uitstoot tegen 2020.

Infosessie op 3 december 2018

Kom meer te weten over de woonmeter tijdens de infoavond ‘verwarmen en verluchten met de woonmeter’. Deze infosessie vindt plaats in de Leo Pleysierbibliotheek (zaal Forsela) op 3 december 2018 van 19.30 tot 20.30 uur. Inschrijven is niet nodig. Iedereen is welkom!