Print

Kermisactie 2023

Nieuwsbericht 1 maart 2023

Het lokaal bestuur organiseert jaarlijks een kermisactie samen met de Rijkevorselse scholen. Kinderen kunnen kermisjetons verzamelen door te voet of met de fiets naar school te komen en/of deel te nemen aan allerhande acties. Gegarandeerd extra kermisplezier!

Volle stempelkaarten kunnen in juli en augustus bij de sociale dienst omgeruild worden voor een zakje met kermisjetons. De exacte data en tijdstippen volgen later. 

Budget verzamelen kan op verschillende manieren

Alle Rijkevorselse kinderen tussen 2,5 en 12 jaar (kleuters en lagere schoolkinderen) kunnen vanaf maart tot en met juni budget verzamelen om naar de kermis te gaan. Dit budget kunnen ze verzamelen door deel te nemen aan verschillende acties in de scholen of door met de fiets of te voet naar school te komen.

Rijkevorselse kinderen die niet in Rijkevorsel naar school gaan en kinderen waarvan een ouder in Rijkevorsel woont maar het officiële adres niet in Rijkevorsel ligt, kunnen uiteraard ook deelnemen. Zij kunnen een stempel verdienen door - samen met mama of papa - een bezoek te brengen aan de Leo Pleysierbibliotheek, het recyclagepark of het Heemkundig Museum.

Volle stempelkaart inruilen voor kermismunten

Een volle stempelkaart kun je bij de sociale dienst omruilen in kermismunten ter waarde van € 5. Deze kun je gebruiken tijdens de kermis in Sint-Jozef (het voorlaatste weekend van juli) en in het centrum van Rijkevorsel (het laatste weekend van augustus). Meer info over deze ophaalmomenten bezorgen we later nog.

Extra munten voor kinderen uit gezinnen met minder financiële middelen

Om ook de kinderen met minder financiële middelen de kans te geven om naar de kermis te gaan, zijn hun volle stempelkaarten meer waard (€ 15). Dit zijn de kinderen die reeds onderwijscheques van het lokaal bestuur ontvangen of recht hebben op een cadeaupakket van Feestvarken vzw.

Denk je dat jouw kind ook recht heeft op extra kermismunten? Neem dan zeker even contact op met de sociale dienst, telefonisch op 03 340 39 65 of via e-mail naar socialedienst@rijkevorsel.be

Voor meer info over de kermisactie kun je contact opnemen met de jeugddienst via 03 340 00 55 of jeugd@rijkevorsel.be.