Print

Infosessie plattelandssubsidies LEADER

Nieuwsbericht 5 januari 2023

Wil jij mee nadenken over de kansen en uitdagingen op het Antwerpse platteland? In 2023 begint LEADER, het Europese subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling, aan een nieuwe subsidieperiode van vier jaar met een vers gevulde portemonnee. Er wordt gewerkt rond drie ruime thema’s:

  1. leefbare dorpen
  2. landschap en biodiversiteit
  3. landbouwverbreding, korte keten en biomassa.

Hoe er het best rond de thema's gewerkt wordt, horen ze heel graag van jou. Wat is er rond deze onderwerpen nodig in ons dorp? Wat gaat er goed en wat kan er beter? Loop je al een tijdje rond met een idee maar heb je geen idee hoe eraan te beginnen? Misschien heb je wel wat kennis of ervaring binnen een bepaald thema die je wil inzetten voor jouw omgeving. 

Bijeenkomst op 24 januari in Malle

In januari organiseert LEADER Markaante Kempen+ een bijeenkomst, waarop ze uitleggen wat LEADER is en wat er kan. Ze laten kansen en uitdagingen voor het gebied zien en zetten uiteen op welke manieren jij kunt bijdragen en mee prioriteiten kunt bepalen. Bovendien kun je er gelijkgestemden ontmoeten én krijg je de kans om actief bij te dragen aan de strategie die ze voor ons LEADER-gebied gaan uitwerken. Na de sessie kun je napraten onder het genot van een drankje en een hapje.

Interesse gewekt?

  • De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 24 januari 2023 om 19.00 uur in de Ridderzaal van Domein De Renesse, Lierselei 30 in Malle. 
  • Deelname is gratis. Er wordt wel gevraagd om in te schrijven. Dit kan op de website www.leaderprovincieantwerpen.be.

Meer info

Lotte ten Voorde
liselotte.tenvoorde@rurant.be
www.leaderprovincieantwerpen.be