Print

Infoavond 'groepsaankoop dakisolatie en groendaken' op 19 september

Nieuwsbericht 3 september 2019

Tegen 2020 moeten alle daken geïsoleerd zijn. Bovendien is het goed om weten dat Fluvius dit jaar nog een premie voor dakisolatie voorziet. Het lokaal bestuur wil daarom samen met IOK via een groepsaankoop de laatste twijfelaars overtuigen om hun dak te isoleren. Interesse? Kom dan naar de infoavond op 19 september in de Leo Pleysierbiliotheek.

Tom Ruelens, woningkwaliteitsonderzoeker: ‘Vanaf 1 januari 2020 moet ik een woning ongeschikt verklaren als er geen dakisolatie aanwezig is. Nu investeren in dakisolatie is dus nodig!

Ga voor een geïsoleerd én groen dak

In een niet-geïsoleerde woning verdwijnt 30 % van de warmte door het dak. Investeren in dakisolatie zorgt dus voor lagere energiekosten en meer comfort. Vanaf 2020 is dakisolatie bovendien verplicht. Alle huur- en koopwoningen die voor 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet moeten dakisolatie hebben. Daarom organiseert IOK samen met de Kempense gemeenten een groepsaankoop dakisolatie. Door samen isolatie aan te kopen, worden goede prijzen en voorwaarden bedongen

De groepsaankoop dakisolatie wordt gecombineerd met een groepsaankoop groendaken. Groendaken hebben tal van voordelen: ze bufferen het regenwater op het dak, zorgen voor verkoeling tijdens warme zomerdagen, zetten CO2 om in zuurstof en halen fijnstof en NOX uit de lucht.

Vrijblijvend inschrijven?

Meer informatie?

Kom langs op een infoavond waar dieper wordt ingegaan op groepsaankoop en krijg technische informatie over dakisolatie en groendaken. De infoavonden starten om 20.00 uur.​

  • donderdag 19 september 2019 in Rijkevorsel (Leo Pleysierbibliotheek, Hoogstraatsesteenweg 19)
  • donderdag 10 oktober 2019 in Arendonk (Zaal De Wamp, Deroissart 5)

De groepsaankoop kadert binnen het streekproject Kempen2020, het engagement van alle Kempense gemeenten om 20 % CO2 te besparen tegen 2020. Voor meer info kun je terecht op www.kempen2020.be.