Print

Hulp van de brandweer tijdens het wespenseizoen

Nieuwsbericht 17 juli 2019

De zomer komt eraan, rond deze tijd worden de wespen stilaan weer actief. Je hebt een wespennest en je wilt het laten verdelgen door de brandweer? De Hulpverleningszone Taxandria staat klaar om te helpen. Maar we vragen tegelijk om alleen hinderlijke of echt gevaarlijke wespennesten te melden. Heb je een wespennest achteraan de tuin of in een hok waar je nooit komt? Dan is een verdelging niet nodig. Wespen zijn nuttige dieren: ze jagen op vliegen, bladluizen en muggen. De brandweer verdelgt enkel wespen, geen bijen of hommels. Evenmin staat de brandweer in voor het verdelgen van eikenprocessierupsen.  

Gebruik het e-loket

Voor alle niet-dringende interventies, zoals de aanvraag van wespenverdelging (ook melding stormschade en wateroverlast), vragen wij om ons e-loket te gebruiken via www.hvztaxandria.be. Lukt het niet via deze weg? Dan kun je de brandweer ook bereiken via de zonale dispatching op het nummer 014 42 22 22.

In Rijkevorsel worden niet-dringende wespennesten verdelgt op maandag, woensdag en vrijdag. Als de brandweer aan het nest kan, hoef je niet thuis te zijn. Enkel dringende nesten (mensen worden bedreigd, wespen in je woning of in een school, agressieve wespen, …) kunnen gemeld worden via 014 42 22 22 en dan komt de brandweer zo snel mogelijk. In de Hulpverleningszone Taxandria is de bestrijding van wespennesten gratis.