Print

Help mensen in nood en word een sneeuwheld!

Nieuwsbericht 28 november 2023

Bij sneeuwval of ijzel is elke inwoner verplicht om het voetpad voor de eigen woning sneeuw- of ijsvrij te houden. Het is echter niet voor iedereen mogelijk om zelf sneeuw te ruimen. Vooral oudere en minder mobiele personen ondervinden moeilijkheden om deze klus te klaren. Met de campagne 'Word jij mijn sneeuwheld?' zoeken we opnieuw vrijwilligers om deze mensen te helpen.

Hulp nodig? Laat het ons weten en hang een affiche op!

​Het lokaal bestuur voorziet affiches in A4- en A3-formaat met het opschrift ‘Word jij mijn sneeuwheld? Maak jij mijn oprit sneeuw- of ijsvrij?’. Inwoners die dit wensen, kunnen deze affiches ophangen aan het raam van hun woning en zo kenbaar maken dat ze geholpen willen worden. Misschien is er wel een buur of een kennis die dankzij de affiche voortaan jouw voetpad of oprit sneeuw- of ijsvrij wil maken.

Hang jij graag een affiche aan je raam? Haal deze dan gratis af in het gemeentehuis, bij de sociale dienst in het OCMW-gebouw of bij de apothekers en dokters van Rijkevorsel.

Gezocht: vrijwillige sneeuwruimers

We zijn ook nog steeds actief op zoek naar vrijwilligers om inwoners uit de nood te helpen. Ben jij de persoon die wij zoeken? Kun jij je buren helpen met het ijs- of sneeuwvrij maken van hun voetpad of oprit? Aarzel niet en contacteer ons.

De hulp die jij kunt bieden is voor deze personen goud waard. Een warm gebaar tijdens de koude winterdagen!

Meer info

Heb je vragen? Voor meer info kun je steeds terecht bij Lokaal Dienstencentrum Kleine Prinsen:

Lokaal Dienstencentrum Rijkevorsel
Prinsenpad 27 - 2310 Rijkevorsel
03 340 00 40
lokaaldienstencentrum@rijkevorsel.be