Print

Gezocht: Rijkevorselse zwerfvuilruimers

nieuwsbericht 20 juni 2018

Vanaf nu kunnen ook individuele bewoners zich inzetten voor de netheid in Rijkevorsel.
Word een Rijkevorselse zwerfvuilruimer in je eigen straat en overtuig zoveel mogelijk anderen om mee te doen.

Zeg nee tegen zwerfvuil en ja tegen een mooie buurt

Zwerfvuil is klein afval dat buitenshuis wordt achtergelaten op een plaats waar dat niet hoort. Voorbeelden genoeg: sigarettenpeuken, kauwgom, etensresten, verpakkingen, blikjes, flesjes, zakdoekjes, … Zwerfvuil veroorzaakt niet alleen ergernis. Het is ook duur. De opruim ervan kost de maatschappij handenvol geld.

De gemeente probeert op verschillende manieren het zwerfvuil te verminderen. Bijvoorbeeld door het plaatsen van voldoende vuilnisbakjes op de juiste plaatsen en het regelmatig vegen van straten en pleinen. Ook verenigingen dragen hier hun steentje bij door zwerfvuilopruimacties te organiseren en dit met ondersteuning van de gemeente.

Gezocht: zwerfvuilruimers in Rijkevorsel

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel wil nog een stapje verder gaan in de strijd tegen het zwerfvuil. Vanaf nu kunnen ook individuele bewoners zich inzetten voor de netheid in hun eigen straat. Daarom deze oproep. Word een Rijkevorselse zwerfvuilruimer in je eigen straat en overtuig zoveel mogelijk anderen om mee te doen. Want zwerfvuil is een zaak van ons allemaal.

Een zwerfvuilruimer krijgt vanaf de start van zijn/haar engagement: handschoenen, een grijptang, een fluohesje, vuilniszakken en PMD-zakken. Er worden ook de nodige afspraken gemaakt voor het ophalen van het verzamelde zwerfvuil.

Meer info

Wil je zwerfvuilruimer worden? Neem contact op met de milieudienst, kom langs of stuur een e-mail naar milieudienst@rijkevorsel.be. Geef je naam en adres op en de straat waarvoor je je wil inzetten.