Print

Gezocht: Buurderij-verantwoordelijke voor Rijkevorsel

Nieuwsbericht 5 juni 2019

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel en Boeren & Buren slaan de handen in elkaar en zijn op zoek naar een ondernemende foodie die zijn/haar schouders onder een duurzaam en sociaal project wil zetten in Rijkevorsel: een Buurderij!

Wat is een Buurderij?

Een Buurderij is een kortstondige boerenmarkt die elke week wordt georganiseerd op een vaste en centraal gelegen locatie. De producenten bieden hun voornamelijk lokale en ambachtelijke producten aan via een webplatform waar buren deze kunnen aankopen. De pakketten kunnen wekelijks worden afgehaald. Momenteel zijn er 61 Buurderijen actief in Vlaanderen waarbij er 530 verschillende producten worden verkocht aan 72 000 buren.

Om dit alles in goede banen te leiden, zijn we op zoek naar een zelfstandige Buurderij-verantwoordelijke.

Wie kan Buurderij-verantwoordelijke worden?

Iedereen! Heb je een passie voor eerlijk en beter eten, mensen samenbrengen en samen duurzaam ondernemen? Beschik je daarnaast over een BTW-nummer (mag ook een vzw zijn) en kun je jezelf wekelijks minimum 10 uur vrijmaken om de Buurderij te beheren? Dan ben jij kandidaat die we zoeken.

Je staat er tijdens dit avontuur uiteraard niet alleen voor! De netwerkcoördinator van Buren en Boeren zal je de nodige ondersteuning en opvolging bieden en denkt actief mee over mogelijkheden om de Buurderij te doen groeien. Je ontvangt communicatiematerialen en zichtbaarheid op regionaal niveau, begeleiding bij de opstart en het beheer van de Buurderij, praktische tips & tricks, hulp bij eventuele technische moeilijkheden, enzovoort. Bovendien word je ook deel van een groeiend netwerk van gelijkgestemde personen: andere Buurderij-verantwoordelijken in Vlaanderen! Met hen kun je via social media en op de activiteiten die ze organiseren voor de Buurderij-verantwoordelijke, ervaringen en tips uitwisselen.

Wat zijn de hoofdactiviteiten van een Buurderij-verantwoordelijke?

  • Je contacteert producenten in jouw buurt en zorgt voor een breed en smakelijk aanbod van producten voor jouw bijeenkomsten
  • Je maakt je buurt, verenigingen, organisaties en scholen warm voor het initiatief en moedigt zo je netwerk aan om zich aan te sluiten bij jouw Buurderij
  • Je organiseert wekelijks een verkoop en verdeelt samen met je producenten de producten op je bijeenkomst. Je organiseert ook evenementen en acties om jouw Buurderij te doen groeien en bloeien.
  • Het lokaal bestuur van Rijkevorsel voorziet een locatie waar de Buurderij kan doorgaan.

Meer info

Heb je interesse om deel uit te maken van dit duurzaam initiatief of wil je graag meer informatie? Neem eens een kijkje op de website boerenenburen.be of neem vrijblijvend contact op met Boeren en Buren via harriet@boerenenburen.be.