Print

Gemeenteraad keurt corona-noodfonds voor verenigingen goed

Nieuwsbericht 24 februari 2021

Het Covid-19 virus heeft een grote impact op onze maatschappij en ook op de werking van de verenigingen. De Vlaamse regering stelt daarom via een noodfonds middelen ter beschikking om het lokale verenigingsleven te ondersteunen.

Bevraging Rijkevorselse verenigingen

Om een idee te krijgen van de gevolgen van de coronacrisis voor de Rijkevorselse verenigingen contacteerde het lokaal bestuur alle erkende verenigingen. Aan de hand van een uitgebreide bevraging peilden we naar de impact van deze crisis op hun werking en naar hun vragen en bekommernissen. Dankzij deze bevraging verkreeg het lokaal bestuur een duidelijk zicht op de problemen, maar ook op de uitdagingen, waarmee de verenigingen in Rijkevorsel momenteel geconfronteerd worden.

Reglement corona-noodfonds

Op basis van de resultaten van de bevraging maakte het bestuur een reglement op voor de verdeling van de subsidies uit het noodfonds. Op maandag 22 februari werd het reglement voorgelegd aan de gemeenteraad, samen met de adviezen van de Rijkevorselse cultuur, jeugd- en sportraad. Een meerderheid van de gemeenteraadsleden keurde het reglement goed, zodat binnenkort een bedrag van € 133 882,69 aan de Rijkevorselse verenigingen uitbetaald kan worden. Alle erkende verenigingen ontvangen deze week een formulier zodat ze een aanvraag voor deze subsidies kunnen doen. Een aanvraag indienen kan tot en met 31 maart 2021.

We hopen dat we met deze subsidies de Rijkevorselse verenigingen de nodige ondersteuning kunnen bieden in deze moeilijke coronatijden. En we kijken uiteraard vol verwachting uit om binnenkort opnieuw te kunnen proeven van al het moois dat het Rijkevorselse verenigingsleven te bieden heeft.