Print

Fotowedstrijd Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker

Nieuwsbericht 26 mei 2023

Het lokaal bestuur wil haar inwoners aansporen om deel te nemen aan het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker. Vroegtijdige opsporing is immers de beste bescherming tegen dikkedarmkanker! 

Doe van je 50ste tot en met je 74ste elke twee jaar de stoelgangtest. Met de stoelgangtest onderzoekt een labo of je stoelgangstaal bloedsporen bevat. Te veel bloed in de stoelgang kan wijzen op dikkedarmkanker of op poliepen. Dit zijn voorlopers van dikkedarmkanker. Tijdig opsporen is belangrijk. Bij een snelle vaststelling kan een (zwaardere) behandeling worden vermeden en is de kans op volledige genezing groter. Je krijgt van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief met de stoelgangtest als je tot de doelgroep behoort.

Fotowedstrijd

De volgende maanden willen we onze campagne rond het Bevolkingsonderzoek in de kijker zetten met een ludieke fotowedstrijd. De vorige jaren deden we een oproep om leuke kiekjes te maken van je vakantie. Dit jaar roepen we op om een foto door te sturen van een originele wc-pot die je tijdens je vakantie tegenkomt.

Bezorg jouw foto's voor 1 september aan de dienst communicatie. De origineelste inzendingen kunnen rekenen op een verrassing. Wij kijken alvast uit naar jullie foto’s!

Let op!

Maak de foto en mail deze voor 1 september 2023 door naar het e-mailadres communicatie@rijkevorsel.be.

  • Bezorg ons kwalitatieve foto’s (minimum 300 dpi).
  • Stuur de foto’s als aparte bijlage door (bv. niet in een Word-document).
  • Zijn de foto’s te groot? Dan graag verzenden via WeTransfer of Dropbox.

Door een foto in te zenden, ga je ermee akkoord dat de foto gebruikt mag worden voor volgende doeleinden:

  • publicatie in de communicatiekanalen van het lokaal bestuur (website, 2310, sociale mediakanalen, infoschermen, infogids, …)
  • voor de campagne rond het bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker (affiches, banners, …)
  • publicatie in de media, bv. in een krantenartikel aan een ruimer publiek

Ga ook zeker na, vooraleer je een foto doorstuurt, dat elke persoon die afgebeeld staat hiermee akkoord is. Heb je hierover vragen, contacteer dan de dienst communicatie via communicatie@rijkevorsel.be.