Print

Feeënbomen op vijf locaties in Rijkevorsel

Nieuwsbericht 9 november 2020

Vandaag werd de eerste feeënboom onthuld in de Leo Pleysierbibliotheek. Je treft ze ook aan in de winkelketens Jumbo, Albert Heijn, Carrefour en bij het lokale platform Superburen. Met de actie wil het lokaal bestuur ervoor zorgen dat kinderen en jongeren uit kwetsbare gezinnen een leuk cadeau mogen ontvangen tijdens de eindejaarsperiode.

Project 'de Feeënboom'

Momenteel beheerst Covid-19 onze levens. In kwetsbare gezinnen is dit effect nog groter aanwezig. Het lokaal bestuur Rijkevorsel hecht veel waarde aan hun welzijn. Hierbij is het belangrijk om activiteiten en projecten te organiseren die voorkomen dat deze gezinnen in sociaal isolement geraken.

Met het proefproject ‘de Feeënboom’ zorgt het lokaal bestuur ervoor dat kinderen en jongeren (0 tot en met 15 jaar) uit kwetsbare gezinnen een leuk cadeau mogen ontvangen tijdens de eindejaarsperiode. Omdat hun ouders niet altijd het budget hebben om speelgoed te kopen, kan iedereen die dat wenst dit in hun plaats doen. 

De kinderen krijgen de kans om een cadeau te kiezen voor een maximumbedrag van € 30 en mogen deze toevoegen aan hun verlanglijstje. Het hoeft niet één geschenk van € 30 te zijn. Het kunnen ook meerdere cadeaus zijn met een maximum totale waarde van € 30. Inwoners van Rijkevorsel kunnen dan via de Feeënbomen de wensen van deze kinderen in vervulling laten gaan. Het lokaal bestuur werkt hiervoor samen met verschillende partners, organisaties en ondernemers.

Hoe gaat dit in zijn werk?

  • Kinderen uit kwetsbare gezinnen kunnen hun wensen tot en met 4 december binnenbrengen bij de sociale dienst.
  • Medewerkers van de sociale dienst steken het papier met de wens in een envelop en hangen deze op aan de verschillende feeënbomen in het dorp.
  • Inwoners die de boom passeren kunnen een envelop meenemen en het cadeau ingepakt terug bezorgen aan de sociale dienst. Er staan geen namen op vermeld dus de anonimiteit wordt gewaarborgd. Op de feeënboom staat ook een QR-code, inwoners kunnen deze inscannen met hun bankapp en zo een gift doen (rekeningnummer = BE93 0910 0086 7167 + mededeling 'feeënboom').

Uiteraard hopen we dat er veel respons komt op dit initiatief, zodat we samen een brede glimlach op het gezicht van deze kinderen en jongeren kunnen toveren!

Meer info

Sociale dienst OCMW
Prinsenpad 27
2310 Rijkevorsel
03 340 39 65
socialedienst@rijkevorsel.be