Print

Energiezuinig (ver)bouwen? Laat je gratis adviseren!

Heb je bouw- of verbouwplannen? Dan kun je op 9 mei 2017 terecht in het gemeentehuis van Rijkevorsel voor gratis bouwadvies. Een adviserend architect van Kamp C, het Provinciaal Centrum voor Duurzaam Bouwen en Wonen, verschaft dan bouwadvies in onze gemeente. De architect is gespecialiseerd in duurzaam en energiezuinig bouwen en verbouwen.

Heb je reeds concrete (ver)bouwplannen, maar vraag je jezelf af of je bouw ook duurzamer en energievriendelijker kan? Maak dan een afspraak met deze expert voor gratis bouwadvies. Op een uurtje tijd worden je (ver)bouwplannen gescreend op de belangrijkste principes van duurzaam bouwen en wonen. Je krijgt verbetertips mee over ondermeer compactheid, materiaalgebruik, isolatie, verwarmingssystemen, terugverdientijden, na-isoleren, ... En je kunt al je vragen stellen aan deze experts. Het ontwerp blijft vanzelfsprekend het exclusieve terrein van de architect. Het bouwadvies wil zich dus zeker niet inmengen in de taak van de architect. Meer nog, ook je architect is welkom tijdens deze bespreking!

Als provinciaal overheidsbedrijf heeft Kamp C het voordeel onafhankelijk en niet-commercieel te kunnen werken. Omdat veel (ver)bouwers in de snel evoluerende bouwwereld dikwijls het bos door de bomen niet meer zien, wordt dit neutrale advies steeds meer geapprecieerd.

Een kleine voorbereiding is handig

Een volledig uitgewerkt plan is zeker niet noodzakelijk. Vaak kom je best al in een vroege fase advies inwinnen. Wel vragen we een beperkte voorbereiding of bespreekbaar document waarmee we aan de slag kunnen. Houd er wel rekening mee dat als de bouwaanvraag reeds is ingediend, veel aspecten definitief zijn.

Praktisch

Bouwadvies te Rijkevorsel:  9 mei 2017, eerste advies om 9.00 uur en laatste om 16.00 uur. Per advies wordt 1 uur voorzien.
Inschrijven is noodzakelijk en dit kan tot 3 mei 2017. Je kunt hiervoor mailen of bellen naar de huisvestingsambtenaar.

Het gratis bouwadvies is ontstaan uit een samenwerking tussen de gemeenten Arendonk, Baarle-Hertog, Merksplas, Ravels en Rijkevorsel. Om de twee maanden vindt in één van deze gemeenten dit bouwadvies plaats. Als je niet vrij bent op de voorgestelde dag, kun je nog altijd twee maanden later in een naburige gemeente bouwadvies krijgen. Of je kunt steeds rechtstreeks een afspraak maken bij Kamp C, waar je elke werkdag terecht kunt voor gratis bouwadvies. Kamp C is gevestigd te Westerlo.