Print

Een gratis eID kaartlezer voor elk gezin

nieuwsbericht 28 september 2018

Het bestuur wil de mogelijkheid om online attesten aan te vragen en te ontvangen verder stimuleren. Inwoners die dit wensen, kunnen daarom een gratis e-ID kaartlezer afhalen bij de onthaalbalie van het gemeentehuis. In ruil moet je de bon die in de 2310 van oktober zat ingevuld afgeven. De kaartlezers worden verdeeld zolang de voorraad strekt.

Rijkevorsel digitaal!

Communiceren met de overheid was nog nooit zo eenvoudig. Met je eID en een paar muisklikken krijg je toegang tot je persoonlijke dossiers, kun je attesten en een nieuwe PIN-code aanvragen en zelfs een verhuis of huwelijksdatum doorgeven. Het aantal digitale diensten zal in de nabije toekomst nog worden uitgebreid. Bovendien hoef je geen rekening te houden met de openingsuren van de dienst die je nodig hebt. Je kunt er altijd online terecht, wanneer het jou het best past.

Gratis kaartlezer voor elk Rijkevorsels gezin

Omdat het bestuur deze digitale mogelijkheden wil stimuleren, kan elk gezin gratis een kaartlezer komen afhalen bij het onthaal van het gemeentehuis.

Belangrijk! Om een kaartlezer te ontvangen, dien je de bon die in de 2310 van oktober zat in te vullen en af te geven. Zo heeft ieder gezin recht op éé kaartlezer. De kaartlezers worden verdeeld zolang de voorraad strekt.

Je eID-kaart werkt net zoals een bankkaart met een pincode. Voor alle online transacties heb je jouw pincode en eID-kaart nodig. Zonder die pincode kan niemand jouw identiteit aannemen op het web of binnen een andere elektronische toepassing. Hou daarom jouw pincode strikt geheim.

Elektronisch loket

Onderstaande zaken kunnen via het e-loket van de gemeente Rijkevorsel volledig digitaal van thuis uit aangevraagd, afgeprint of afgehandeld worden.

Bevolking

Burgerlijke stand

Strafregister