Print

Doe mee met kerstbal-zingen!

Update 20 januari 2021

De goodiebags worden vandaag persoonlijk bij de deelnemers afgeleverd. 

Heb je volgende week nog geen goodiebag ontvangen? Neem dan contact op met de jeugddienst: 03 340 00 55 of jeugd@rijkevorsel.be.

 

Nieuwsbericht 14 december 2020

Kerstbal-zingen vervangt Nieuwjaarke Zoete in Rijkevorsel

Het traditionele nieuwjaarszingen zit er dit jaar niet in. Om het risico op overdracht van het coronavirus tot een minimum te beperken, zullen kinderen niet van deur tot deur kunnen gaan. Maar… het lokaal bestuur Rijkevorsel heeft voor de kinderen een coronaveilig en plezant alternatief uitgewerkt. Tijdens de gehele kerstvakantie (vanaf maandag 21 december 2020 tot en met zondag 3 januari 2021) kunnen de Rijkevorselse kinderen Kerstbal-zingen! Deelnemers ontvangen bovendien een goodiebag met tal van gadgets van onze lokale ondernemers.

Hoe werkt het?

Het lokaal bestuur heeft een wandeling uitgestippeld van ongeveer 3,5 km met negen stopplaatsen, volledig toegankelijk voor kinderwagens. Alvorens je op pad gaat, moet je over een deelnameformulier beschikken. Download hier het deelnameformulier! Je kunt het kerstbalformulier binnenkort ook verkrijgen bij de Kinderclub, de Leo Pleysierbibliotheek of bij de onthaalbalie in het gemeentehuis. 

Op de negen stopplaatsen vinden de kinderen een kerstliedje en/of Nieuwjaarke Zoete-liedje én een puzzelstuk terug van de kerstbal die ze moeten overtekenen op hun deelnameformulier. Hebben de kinderen de tocht tot een goed einde gebracht, dan kunnen ze tot en met 10 januari 2021 hun kerstbal in de kerstbrievenbus van het gemeentehuis steken. Daarna krijgen de deelnemende kinderen als beloning een heuse goodiebag met gadgets van de lokale ondernemers. Onze wijk-werkers zullen deze later aan huis afleveren.

Goodiebag van lokale ondernemers

Met de goodiebag willen we de kinderen toch iets aanbieden nu ze geen centjes met Nieuwjaarke Zoete kunnen bijeen zingen. We willen de deelnemende ondernemers van Rijkevorsel enorm bedanken om al deze zakjes van de nodige sponsoring te voorzien. Je vindt de deelnemende bedrijven binnenkort allemaal terug op de website. Een heel knap gebaar van onze ondernemers!