Print

Dienstverlening lokaal bestuur op afspraak

Laatst bijgewerkt op 1 september 2021

Momenteel kun je op afspraak terecht bij de administratieve diensten van het lokaal bestuur. 

Een afspraak maken doe je online via www.rijkevorsel.be/afspraak.

Ook telefonisch kun je nog een afspraak maken tijdens de openingsuren via volgende contactgegevens:

  • Gemeentehuis: 03 340 00 00
  • Sociale dienst OCMW: 03 340 39 65
  • Vrijetijdsdiensten: 03 340 00 53

In eerste instantie helpen we je zoveel mogelijk verder via telefoon, e-mail of het e-loket. Is het toch nodig om langs te komen? Dan maken we een afspraak en ontvangen we je veilig. Kijk zeker ook eens op het e-loket. Op www.rijkevorsel.be/eloket vind je een overzicht van attesten en bewijzen die je digitaal kunt aanvragen.

Bij de onthaalbalie kun je tijdens de openingsuren zonder afspraak terecht voor o.a. de verkoop van PMD-zakken. We vragen om contactloos te betalen.

Ook voor wijk-werken moet je een afspraak maken: dit kan telefonisch op het nummer 03 340 00 38 van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.

Veiligheid prioriteit

Heb je een afspraak gemaakt? Dan zorgen we ervoor dat we deze dienstverlening veilig kunnen afhandelen. We hanteren hierbij enkele basisregels:

  • Ben je ziek? Blijf thuis! Verwittig ons en dan maken we een afspraak op een ander moment.
  • Draag een mondmasker
  • Ontsmet bij het binnenkomen je handen.
  • Bewaar altijd 1,5 meter afstand ten opzichte van andere inwoners en onze medewerkers.
  • Kom alleen, tenzij het niet anders kan.
  • Volg de aangegeven instructies en bewegwijzering ter plaatse. Deze helpen alle bezoekers om de nodige afstand te bewaren.
  • Wacht je beurt af op de hiervoor aangeduide plaatsen. 

Wanneer er aan onze loketten of balies geen afstand van 1,5 meter gegarandeerd kan worden, zorgen we voor plexischermen zodat het bezoek voor iedereen veilig blijft. Er zijn plexischermen geïnstalleerd aan alle balies van de vermelde diensten en ook in de gespreksruimten van de sociale dienst. 

Overige diensten

Bibliotheek

De Leo Pleysierbibliotheek kun je bezoeken tijdens de openingsuren. Je dient wel rekening te houden met een aantal coronamaatregelen. Het afhaalpunt blijft voorlopig ook nog bestaan.

Meer info vind je op de pagina van de bibliotheek.

Recyclagepark

Op het gemeentelijk recyclagepark kun je voor alle afvalfracties terecht. Volg de aanwijzingen van de parkwachters goed op. Alle info vind je op de pagina van het Recyclagepark.

PMD- en GFT-zakken zijn verkrijgbaar in het recyclagepark, aan de onthaalbalie in het gemeentehuis en bij de bibliotheek.

De afvalophaling via IOK gaat door zoals vermeld in de afvalkalender

Buitenschoolse Kinderopvang 

In de Kinderclub in het centrum en in Sint-Jozef zijn ook nog enkele coronamaatregelen van kracht. Ontdek ze op deze pagina.