Print

Denk mee na over de toekomst van het Sas!

Nieuwsbericht 26 mei 2021

Het lokaal bestuur wil op de voormalige steenbakkerijsite Sas een kwalitatief, duurzaam herbestemmingsproject realiseren met een knipoog naar het rijke verleden van de site. Twee woonzones met nevenfuncties worden gescheiden door een strook waar de historiek van de site centraal staat. In het noordelijke gedeelte wordt een park ingericht.

Meer info over de toekomstplannen van 't Sas verneem je in het artikel in de gloednieuwe 2310 van juni. Deze wordt vanaf dinsdag 26 mei bedeeld bij de inwoners van Rijkevorsel. 

Denk mee na over het park en de centrale zone

Waar de woonzones en het plein gerealiseerd worden door een private projectontwikkelaar via een publiek-private samenwerking, gebeurt de aanleg van het park en de centrale zone met industrieel erfgoed door de gemeente. Hiervoor werden al enkele eerste voorontwerpen opgemaakt. Bij de verdere detaillering betrekken we jou graag.

Wil je meer weten over het park en de centrale zone met industrieel erfgoed? Heb je lumineuze ideeën voor deze zones die je graag met ons deelt?

Schrijf je dan in voor het online participatiemoment over de inrichting van het park en de centrale zone met industrieel erfgoed op de steenbakkerijsite Sas op dinsdag 15 juni 2021 om 19.30 uur. Zodra je ingeschreven bent, worden verdere instructies voor deelname aan deze digitale sessie enkele dagen vooraf per e-mail bezorgd.

--> Het is niet meer mogelijk om in te schrijven: de uiterlijke inschrijfdatum was 7 juni 2021

Vul onze bevraging over het Sas in

Wil jij ons helpen met de zoektocht naar passende namen voor het park, de centrale strook en het bufferbekken? En welke functies voor de openbare zones van het Sas hebben jouw voorkeur?

Vul jouw keuzes in via het online formulier.

--> Het is niet meer mogelijk om dit formulier in te vullen.

Dezelfde vragen vind je overigens terug op de postkaart die in het midden van de 2310 is toegevoegd. Deze postkaart kan je ingevuld terugbezorgen aan het lokaal bestuur (gemeentehuis). Als extraatje hebben we ook een tweede postkaart van het Sas toegevoegd die je met de post kunt verzenden naar vrienden of familie.

Heb je nog foto's of leuke weetjes over het Sas? Dan mag je deze ook nog steeds bezorgen aan communicatie@rijkevorsel.be.

Wat komt waar op de site?

Hieronder vind je een eenvoudige schets terug van de site zodat je een idee krijgt waar de woonzones, de centrale strook en het park op het Sas zullen ingericht worden.