Print

Bijna 1,2 miljoen euro beschikbaar voor plattelandsprojecten

Nieuwsbericht 23 december 2019

Tot eind januari kun je in 31 gemeenten in de provincie Antwerpen een aanvraag indienen voor een LEADER-subsidie als je een vernieuwend idee hebt om het platteland te versterken. LEADER-projecten moeten een agrarische focus hebben en verschillende beleidsdomeinen met elkaar verbinden. Zowel lokale besturen als verenigingen of organisaties, maar ook ondernemers en landbouwers, komen ervoor in aanmerking.

Bijna 1,2 miljoen euro beschikbaar voor plattelandsprojecten

De voorbije vijf jaar konden in de provincie Antwerpen al 78 LEADER-projecten rekenen op een LEADER subsidie. Die waren zeer uiteenlopend van aard, maar hadden toch een aantal dingen gemeen. Zo werken er altijd verschillende partners samen aan een project. Goede projecten liggen op een kruispunt van verschillende beleidsdomeinen, maar het aspect land- of tuinbouw is er altijd bij betrokken. Ze moeten voor hun regio ook vernieuwend zijn en vooral een maatschappelijke meerwaarde bieden.

Inspiratie uit vorige projecten kun je vinden op de website van LEADER Provincie Antwerpen. Daar staat ook alle praktische informatie overzichtelijk gebundeld.

Voorlopig laatste projectoproep!

Nog tot en met dinsdag 28 januari 2020 kan iedereen een projectidee aanmelden en een kans wagen op subsidies. De eerste stap is heel eenvoudig door een A4-document in te vullen. Sjablonen en alle info zijn terug te vinden op de website van LEADER. Deze oproep voorziet een budget van bijna 1,2 miljoen euro om het platteland te versterken. De financiering gebeurt met Europese, Vlaamse en provinciale middelen.

Projecten moeten uitgevoerd worden in 31 gemeenten binnen de 3 afgebakende LEADER-gebieden. Voor het gebied LEADER MarkAante Kempen waartoe Rijkevorsel behoort, moeten de ideeën passen onder één van onderstaande thema’s: 

  • landbouw- en natuureducatie
  • open ruimte vrijwaren en ontwikkelen
  • kwetsbaarheid en armoede op het platteland

Meer info

www.leaderprovincieantwerpen.be