Print

Beslis mee over de naamgeving van de Sint-Jozefse wijkpaadjes

In 2016 kregen een aantal wijkwegjes in het centrum van Rijkevorsel een speelse naam, denk maar aan het Haasje-over-pad, het 1-2-3-pianopad of het Ollekebollekepad. Dit jaar wordt een vervolg gebreid aan het project met een zoektocht naar nieuwe namen voor de wijkpaadjes van Sint-Jozef Rijkevorsel.

Een werkgroep bestaande uit een afvaardiging van het gemeentebestuur, de directie van GVBS Het Kompas en de vrijwilligers van Toerisme Rijkevorsel en de Heemkundige Kring heeft de voorbije maanden gewerkt aan de naamgeving van de kleine voetpaadjes in Sint-Jozef. Trage wegen die dagdagelijks gebruikt worden voor verplaatsingen naar het werk, school of winkel.

Net zoals in het centrum krijgen enkele van de paadjes een naam gebaseerd op oude rijmpjes, spelletjes of liedjes. De werkgroep heeft hiervoor een aantal trage wegen in Sint-Jozef alsook een aantal kinderspelen en rijmpjes geselecteerd.

In Het Kompas zal de volgende maand volop gewerkt worden rond deze wijkpaadjes. De leerlingen kunnen zo op een ludieke manier kennismaken met de oude rijmpjes en spelletjes.

Stemmen maar!

Tot 28 februari 2018 konĀ iedereen stemmen voor hun favoriete spelletje of rijmpje. De meest gekozen spelletjes en rijmpjes worden als naam gekozen voor de geselecteerde wijkpaadjes. De werkgroep bepaalt binnenkort welke naam aan welk straatje wordt toegewezen.