Print

Asbest verwijderen, nu of nooit!

Nieuwsbericht 18 februari 2019

De aanwezigheid van asbest in en rond woningen houdt gezondheidsrisico’s in. Ook in de Kempen zijn er nog te veel gebouwen waarvan de daken en gevels bestaan uit asbestcementleien of –golfplaten. De Kempense gemeenten, IOK Afvalbeheer en OVAM maken werk van een versnelde afbouw van asbest. Het is mogelijk om hechtgebonden asbest bij je thuis te laten ophalen en dit aan sterk verminderde tarieven!

Subsidies voor het laten ophalen van asbestgolfplaten

Het is nu ook mogelijk om hechtgebonden asbest thuis te laten ophalen. Concreet leveren we plaatzakken of een container (15m³) en persoonlijke beschermingsmiddelen. Je vult deze zelf met jouw asbestgolfplaten en/of asbestcementleien. Nadien komt IOK Afvalbeheer de zakken of container ophalen. Niet gratis, maar wel aan sterk gereduceerde tarieven door de tijdelijke ondersteuning van Vlaanderen. Tot 80 % goedkoper.

Voor wie?

De doelgroep van het project zijn particulieren, landbouwers en verenigingen, niet voor bedrijven.

Hoe werkt het?

IOK Afvalbeheer levert de plaatzak(ken) of een container en persoonlijke beschermingsmiddelen om veilig het asbesthoudend materiaal te ontmantelen. Je ontvangt ook een brochure met tips om het asbest veilig te verwijderen en jezelf en je gezin te beschermen. Je zorgt zelf voor de verwijdering van het hechtgebonden asbest en bergt het op in de plaatzak of container. Dan maak je een afspraak en komt IOK Afvalbeheer de asbesthoudende materialen bij je thuis ophalen.

 max. aantalinhoud
plaatzakken6in één plaatzak passen max. 13 platen van +/- 400 kg  = 30 m²
container2vanaf 180 m² (+/- 80 platen, +/- 2400 kg) krijg je een container

Wat kost het?

In de onderstaande tabel vind je alle tarieven, plaatsing en ophaling inbegrepen.

 normale prijsprijsinbegrepen materiaal
plaatzakken€ 80

 nu  € 30 per stuk

€ 20 per stuk vanaf tweede

twee sets PBM's*, infobrochure
containers€ 930nu € 170 per containercontainerbag, twee sets PBM's*, infobrochure
extra PBM-set € 7een stofmasker type P3, een tyvec-overall en handschoenen
* PBM’s zijn persoonlijke beschermingsmiddelen. Een set van PBM’s bestaat uit een stofmasker type P3, een tyvec overall en handschoenen.

Om een plaatzak of container te bestellen: