Print

Affichecampagne ‘Word jij mijn sneeuwheld?’

ontwerp lynn cocxNieuwsbericht 13 december 2018

Bij sneeuwval of ijzel is elke inwoner verplicht om het voetpad voor de eigen woning sneeuw- of ijsvrij te houden. Maar niet voor iedereen is het mogelijk om zelf sneeuw te ruimen. Vooral oudere en minder mobiele personen ondervinden moeilijkheden om deze klus te klaren. Om deze mensen uit de nood te helpen lanceert het lokaal bestuur (gemeente en OCMW) de affichecampagne ‘Word jij mijn sneeuwheld?’.

Het lokaal bestuur voorziet affiches in A4- en A3-formaat met het opschrift ‘Word jij mijn sneeuwheld? Maak jij mijn oprit sneeuw- of ijsvrij?’. Inwoners die dit wensen, kunnen deze affiches ophangen aan het raam van hun woning en zo kenbaar maken dat ze geholpen willen worden. Misschien is er wel een buur of een kennis die dankzij de affiche voortaan jouw voetpad of oprit sneeuw- of ijsvrij wil maken.

Heb je vragen? Voor meer info kun je steeds terecht bij de sociale dienst van het OCMW (zie contactgegevens onderaan).

Waar kun je een affiche ophalen?

Hang jij graag een affiche aan je raam? Haal deze dan gratis af in het gemeentehuis, bij de sociale dienst van het OCMW of bij de apothekers van Rijkevorsel:

  • onthaalbalie gemeentehuis Rijkevorsel, Molenstraat 5
  • sociale dienst OCMW, Prinsenpad 27
  • Apotheek De Lindeboom, Hoek 16
  • Apotheek De Schrijver, Dorp 24
  • Apotheek S. Derveaux nv, Kerkdreef 20

Vrijwilligers gezocht

Wil je inwoners helpen met het sneeuw- of ijsvrij maken van hun voetpad of oprit? Neem dan contact op met de sociale dienst van het OCMW. De hulp die jij kan bieden is voor deze personen goud waard. Een warm gebaar tijdens deze koude winterdagen!

Meer info

Sociale dienst OCMW
Prinsenpad 27 – 2310 Rijkevorsel
03 340 39 65
socialedienst@ocmwrijkevorsel.be