Print

Graveren van fietsen

Het loont de moeite om je fiets te laten graveren of labelen met je rijksregisternummer. Door de unieke code die op je fiets wordt aangebracht, worden teruggevonden fietsen immers snel terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar.

In Rijkevorsel kun je op je fiets gratis laten merken in het gemeentelijk werkhuis elke eerste woensdag van de maand van 12.30 tot 15.30 uur (niet op feestdagen en in 2022 niet in de maand september). Omwille van praktische redenen dien je hiervoor een afspraak te maken.

Maak een afspraak

Een afspraak dien je te maken ten laatste op vrijdag (voor 12.00 uur) voor de week waarin het graveren plaatsvindt. Wens je bijvoorbeeld jouw fiets te laten graveren op woensdag 4 januari, dan dien je een afspraak te maken ten laatste op vrijdag 30 december.

Er zijn verschillende manieren om een afspraak te maken:

Na het bezorgen van de info voor de afspraak ontvang je een bevestiging van de afspraak. Hierbij wordt ook een richtuur voorgesteld wanneer je met de fiets kunt langskomen.

Graveren van jouw fiets

Als je afspraak vastgelegd is, kun je op het afgesproken tijdstip terecht in het gemeentelijk werkhuis (Vijversweg 12 - 2310 Rijkevorsel --> aanmelden aan poort 1). Achteraan het werkhuis neem je de grote poort aan de kant van het recyclagepark.

Wat meenemen?

  • Identiteitskaart
  • Is de fiets die je wil laten labelen een tweedehandsfiets die al geregistreerd is, dan breng je ook een aankoopbewijs of een bewijs van overdracht mee.