Print

Meldpunt voor discriminatie op de huurmarkt

Wanneer verschillende kandidaat-huurders zich aanmelden, moet een verhuurder noodgedwongen keuzes maken. In Vlaanderen is het wettelijk verboden om je bij deze keuzes te laten leiden door de achtergrond, het geloof, de geaardheid, ... van de kandidaathuurders. Als verhuurder besef je uiteraard niet altijd dat je mogelijk discrimineert. En als huurder weet je misschien niet goed welke informatie je toekomstige verhuurder of het immokantoor al dan niet van je mag vragen. Wil je meer duidelijkheid hierover, neem dan eens een kijkje op de website van Unia.

Meen je het slachtoffer te zijn van discriminatie op de woningmarkt ? Dan kun je dit melden via de website van Unia. Hiervoor bestaat een speciaal meldingsformulier.

Beschik je niet over toegang tot het internet of heb je hulp nodig bij het invullen van de melding ? Dan kun je dit melden via het gemeentelijk woonloket. De medewerker van de sociale dienst helpt je dan op weg bij het invullen van het meldingsformulier. Waarna Unia contact met je opneemt.

Meer info

Sociale dienst
Prinsenpad 27 – 2310 Rijkevorsel
03 340 39 65
socialedienst@rijkevorsel.be