Print

Week van de opvoeding

Na meer dan tien jaar Week van de Opvoeding weten we het zeker: dit gaat al lang over meer dan 'opvoeden' alleen! De campagne wil mensen ook laten nadenken over hoe we een omgeving creëren waarin het goed is voor kinderen en jongeren om op te voeden. Met als krachtig symbool, de groeilamp.

De lamp laat ons licht schijnen op 'opvoeden'. Want groot worden, dat gaat niet helemaal vanzelf. De lamp zet alle geweldige ouders, familieleden en opvoeders in de schijnwerpers. Omdat ze dat dubbel en dik verdienen. De lamp zet de plaatsen in de kijker waar je je licht kan opsteken als je het even niet meer weet. Want ook dat is opvoeden: er is geen licht zonder schaduw. En dat is oké!

Dit jaar zullen er geen activiteiten worden aangeboden in de Kinderclub, maar onze jaarlijkse ouderuitdagingen staan wel voor jullie, de gezinnen, klaar! Het lokaal bestuur daagt jullie allemaal uit om gedurende deze week allerlei ontspannende activiteiten te doen met je kind(eren)! Doe je mee, dan maak je kans op een prachtige hangmat zodat je nadien nog veel kan ontspannen met je kind(eren)!

Wat moet je doen?

  • Ga elke dag van de week onze uitdaging aan, neem er een foto van en plaats het op Facebook of Instagram met de hashtag #wvdoRijkevorsel
  • EN bezorg de foto aan ons via kinderclub@rijkevorsel.be of via de Facebook Messenger van ‘Kind in Rijkevorsel’. Heb je geen Facebook of Instagram? Dan mag je ons ook gewoon je foto doormailen.

De uitdagingen

Tijdens de week van 16 tot 23 mei 2021 worden jullie, de gezinnen, uitgedaagd om een activiteit te doen met jullie kind(eren). De bundel met ouderuitdagingen kunnen jullie onderaan deze pagina downloaden. Er wordt ook elke dag een herinnering gestuurd via de Facebookpagina Kind in Rijkevorsel.

!!! De voorbeelden van onze ouderuitdagingen zijn louter ter illustratie. Natuurlijk mogen jullie ook je creativiteit bovenhalen en de uitdaging zelf invullen! Jullie doen toch ook mee?!

Veel plezier gewenst!