Print

Week van de opvoeding

Tijdens de week van 16 tot 23 mei 2020 wordt er in Vlaanderen en Brussel de Week van de Opvoeding georganiseerd. Dit jaar is het thema “Opvoeden is geen (wed)strijd”. Met dit thema wordt duidelijk gemaakt dat opvoeden niet altijd rozengeur en maneschijn is. Van borstvoeding tot rapporten, van de eerste stapjes tot de ideale partner, van verantwoorde en mooie lunches tot elke match aan de zijlijn staan: we trappen soms in de valkuil van de competitie. Successen worden gedeeld op sociale media; als het moeilijk gaat, blijft het stil. Als ouder doe je je uiterste best om je kind te geven wat het nodig heeft. In het ritme van je kind en op de manier die bij jouw gezin past. Haal de wedstrijd uit het opvoeden en wees mild voor jezelf, voor de ouders om je heen en voor je kind. Zo creëer je verbinding en begrip.

Dit jaar zullen er geen activiteiten worden aangeboden in de Kinderclub, maar onze jaarlijkse ouderuitdagingen staan wel voor jullie, de gezinnen, klaar! Het lokaal bestuur daagt jullie allemaal uit om gedurende deze week allerlei ontspannende activiteiten te doen met je kind(eren)! Doe je mee, dan maak je kans op een prachtige hangmat zodat je nadien nog veel kan ontspannen met je kind(eren)!

Wat moet je doen?

  • Ga elke dag van de week onze uitdaging aan, neem er een foto van en plaats het op Facebook of Instagram met de hashtag #wvdoRijkevorsel
  • EN bezorg de foto aan ons via kinderclub@rijkevorsel.be of via de Facebook Messenger van ‘Kind in Rijkevorsel’. Heb je geen Facebook of Instagram? Dan mag je ons ook gewoon je foto doormailen.

De uitdagingen

Elke werkdag van 16 tot 23 mei 2020 worden jullie, de ouders, uitgedaagd om een activiteit te doen met jullie kind(eren). De bundel met ouderuitdagingen kunnen jullie onderaan deze pagina downloaden. Er wordt ook elke dag een herinnering gestuurd via de Facebookpagina Kind in Rijkevorsel.

!!! De voorbeelden van onze ouderuitdagingen zijn louter ter illustratie. Natuurlijk mogen jullie ook je creativiteit bovenhalen en de uitdaging zelf invullen! Jullie doen toch ook mee?!

Veel plezier gewenst!