Print

Aanbod

Opvoedingspunt Rijkevorsel

Vanaf 1 september 2019 is er een Opvoedingspunt in Rijkevorsel! Je kan in het Opvoedingspunt terecht met al je vragen over opvoeden van kinderen en jongeren tussen 0 en 24 jaar. Je vindt er een luisterend oor, informatie, een 'tweede stem' en advies op maat.

Het opvoedingspunt is er voor iedereen die bezig is met opvoeden. Ouders dus, maar evengoed grootouders, vrienden, leerkrachten, kinderverzorgers,... Onze dienstverlening is vrijblijvend, anoniem en gratis.
Gesprekken vinden plaats in het Huis van het Kind, Leo Pleysierbibliotheek, Hoogstraatsesteenweg 19 te Rijkevorsel.
Je kan er terecht op afspraak via opvoeding@rijkevorsel.be of via 0493 31 01 55 (spreek gerust een voice mail in, wij bellen je zeker terug!). 

Er worden ook regelmatig vormingen over opvoeding georganiseerd in de buurt. Hier kan je als Rijkevorselse opvoeder gratis aan deelnemen! Meer info over de vormingen tijdens voorjaar 2020 vind je hieronder in de bijlage! 

 

Overig aanbod in de buurt

Tijdens het najaar van 2019 organiseert CGG (Centrum Geestelijke Gezondheidszorg) Kempen tal van vormingen voor kinderen en jongeren. Heb jij interesse in één van deze vormingen? Vergeet dan zeker niet om voor september 2019 in te schrijven!

  • Gespreksgroep adolescenten (15 – 18 jaar): Het aanbod is gericht op jongeren die vragen hebben of moeilijkheden ervaren op vlak van identiteit, sociale contacten, relaties, levensgebeurtenissen, omgaan met gevoelens, etc.
  • Groepsaanbod angst (8 – 12 jaar): Angst is een gewone emotie die iedereen wel eens voelt in een moeilijke situatie. Angst kan een goede raadgever zijn om een situatie correct in te schatten. Maar soms kan angst de bovenhand nemen, waardoor je niet meer goed kan nadenken en een foutieve inschatting kan maken van de situatie. Het gevolg kan zijn dat je situaties gaat vermijden, waardoor de angst in stand wordt gehouden of dat je vaak last hebt van piekeren, waardoor de angst kan toenemen. In de groep gaan we samen op weg om moeilijke situaties aan te pakken en onze angst de baas te kunnen.
  • Groepsaanbod zelfbeeld (13 – 16 jaar): je zelfbeeld beïnvloedt hoe je je voelt en wat je doet. Wie zichzelf bv. lelijk vindt, zal zich meestal onopvallend kleden. Wie zichzelf dom vindt, zal niet snel zijn vinger opsteken of een vraag beantwoorden in de klas. Dingen die je meemaakt in je leven, feedback die je krijgt van anderen, hoe anderen zich gedragen naar jou toe, kleuren je zelfbeeld. Soms krijgt je zelfbeeld een negatieve, zwarte kleur. Negatieve gedachten komen vast te zitten in je hoofd en je voelt je slecht hierdoor. Met onze groep willen we ons niet richten op deze negatieve stukjes, maar willen we jouw positieve stukjes sterker maken en meer in de schijnwerpers zetten!

Meer concrete info vind je terug in de flyers die je onderaan deze pagina kan downloaden!