Print

Aanbod

Tijdens het najaar van 2019 organiseert CGG (Centrum Geestelijke Gezondheidszorg) Kempen tal van vormingen voor kinderen en jongeren. Heb jij interesse in één van deze vormingen? Vergeet dan zeker niet om voor september 2019 in te schrijven!

  • Gespreksgroep adolescenten (15 – 18 jaar): Het aanbod is gericht op jongeren die vragen hebben of moeilijkheden ervaren op vlak van identiteit, sociale contacten, relaties, levensgebeurtenissen, omgaan met gevoelens, etc.
  • Groepsaanbod angst (8 – 12 jaar): Angst is een gewone emotie die iedereen wel eens voelt in een moeilijke situatie. Angst kan een goede raadgever zijn om een situatie correct in te schatten. Maar soms kan angst de bovenhand nemen, waardoor je niet meer goed kan nadenken en een foutieve inschatting kan maken van de situatie. Het gevolg kan zijn dat je situaties gaat vermijden, waardoor de angst in stand wordt gehouden of dat je vaak last hebt van piekeren, waardoor de angst kan toenemen. In de groep gaan we samen op weg om moeilijke situaties aan te pakken en onze angst de baas te kunnen.
  • Groepsaanbod zelfbeeld (13 – 16 jaar): je zelfbeeld beïnvloedt hoe je je voelt en wat je doet. Wie zichzelf bv. lelijk vindt, zal zich meestal onopvallend kleden. Wie zichzelf dom vindt, zal niet snel zijn vinger opsteken of een vraag beantwoorden in de klas. Dingen die je meemaakt in je leven, feedback die je krijgt van anderen, hoe anderen zich gedragen naar jou toe, kleuren je zelfbeeld. Soms krijgt je zelfbeeld een negatieve, zwarte kleur. Negatieve gedachten komen vast te zitten in je hoofd en je voelt je slecht hierdoor. Met onze groep willen we ons niet richten op deze negatieve stukjes, maar willen we jouw positieve stukjes sterker maken en meer in de schijnwerpers zetten!

Meer concrete info vind je terug in de flyers die je onderaan deze pagina kan downloaden!