Print

Goed in je vel

Arktos vzw

Gemeente Rijkevorsel heeft een samenwerking met Arktos vzw. De vormingswerker van Arktos loopt regelmatig rond in de gemeente, op zoek naar jongeren die nood hebben aan een babbeltje of vragen hebben over bv. vrijetijdsbesteding, werken en wonen. Daarnaast bieden zij de weerbaarheidstrainingen aan in de lagere scholen en ondersteunen zij de scholen en de verenigingen met specifieke vragen.

 

JAC Hoogstraten

Het jongerenaanbod van CAW De Kempen is er voor alle jongeren van 12 tot 25 jaar met vragen of problemen. Zij bekijken welke geschikte hulp ze kunnen bieden om jongeren verder op weg te kunnen helpen. Hun gratis en laagdrempelig aanbod moet het mogelijk maken voor jongeren, dat ze een veilige haven bij ons kunnen vinden.

 

Vrij CLB Kempen – vestiging Hoogstraten

Leerlingen, ouders en scholen kunnen bij het CLB terecht met al hun vragen over leren en studeren, schoolloopbaanbegeleiding, psychisch en sociaal functioneren en preventieve gezondheidszorg. Samen met de betrokkenen gaat het team van psychologen, pedagogen, maatschappelijk werkers, verpleegkundigen en artsen op zoek naar een gepaste oplossing. Indien nodig verwijzen ze ook door naar andere hulpverleners.

Aan elke school is een CLB verbonden. Ze werken dicht bij de school, maar zijn toch onafhankelijk. Het CLB werkt vraaggestuurd, gratis en in vertrouwen.