Print

Feest aan de molen

Toerisme Rijkevorsel organiseert voor de eerste keer het grootse feestweekend ‘Feest aan de molen’. Op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 augustus vinden tal van activiteiten plaats voor jong en oud!

Vrijdag 5 augustus

Het feestweekend wordt vrijdagavond geopend met een heuse jokprijskamp. Wie graag een kaartje legt, is welkom in het molenhuis. De deelnameprijs bedraagt € 5. Vooraf inschrijven is nodig. Je krijgt gratis één consumptie en er zijn mooie prijzen te winnen.

Zaterdag 6 augustus

De dag start met een oude ambachtenmarkt. Vijf handwerklieden demonstreren hun ambacht met veel enthousiasme, o.a. mandenvlechten, kantklossen, zeisen, ...

Vanaf 14.30 uur laat je het kind in je los en speel je typische Vlaamse oude volksspelen (voor volwassenen). Er wordt een competitie opgezet waarbij we op zoek gaan naar de volkssportkampioen. Plezier gegarandeerd met spelen uit lang vervlogen tijden. Je kunt inschrijven per ploeg van vier personen en betaalt hiervoor € 10. Maximum 30 ploegen kunnen deelnemen. Volzet is volzet.

De dag wordt afgesloten met een live optreden van De Nootoplossing. Meezingers à la carte. Het publiek kiest de playlist, waarna de teksten van de liedjes op een groot scherm worden getoond zodat iedereen uit volle borst kan meezingen. Ambiance verzekerd! Smeer alvast de kelen en kom met velen. Nieuwsgierig? Kijk dan zeker eens naar hun Facebookpagina.

Uiteraard kunnen de hongerigen en dorstigen gelaafd worden. Op zaterdag kun je een lekker frietje steken en smullen van een heerlijk dessert. Het hele weekend kun je je dorst laven met het blond, Veussels streekbier ‘Schapenhofke’.

Zondag 7 augustus

Op zondag kun je komen smullen van een boerenmaal dat wordt verzorgd door Ferm Rijkevorsel. Voor de som van € 10 krijg je frikadellen met krieken, brood en rijstpap. Vooraf inschrijven is nodig en je kiest of je komt eten om 11.00 of 13.00 uur.

Buikske vol en heb je wat beweging nodig? Om 14.00 uur is er een volksdansinitiatie door Gust Koyen. Hij is al 30 jaar de bezieler van de volksdansgroep ‘Shilshoel’ uit Meerle. Een warme oproep naar alle oud-leden en leden van jeugdverenigingen om de benen te laten zwieren. Kinderen kunnen ondertussen hun energie kwijt bij de oude volksspelen.

Afsluiten doen we om 16.00 uur met de kinderdisco ‘Dansbaar’. Een DJ die samen met een animator de kinderen de tijd van hun leven laat beleven. Sfeer verzekerd!

Als de weergoden ons gunstig zijn, laten de molenaars op zaterdag en zondag de wieken van de molen draaien.

Inschrijven

  • Vooraf inschrijven voor de jokprijskamp op vrijdagavond, de volksspelen op zaterdagnamiddag en de maaltijd op zondag is noodzakelijk. 
  • Je inschrijving is pas definitief na betaling. 
  • Voor je inschrijving en betaling (contant) kun je langskomen bij de dienst vrije tijd tijdens de openingsuren of vraag het rekeningnummer op via toerisme@rijkevorsel.be.

Iedereen welkom! Laten we er een mooi ‘Veussels volksfeest’ van maken.

Meer info en inschrijvingen

03 340 00 52
toerisme@rijkevorsel.be