Print

Coronamaatregelen in Rijkevorsel

Het lokaal bestuur van Rijkevorsel neemt de nodige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te vertragen. Met het nemen van deze maatregelen wil het bestuur de meest kwetsbare personen beschermen en de actoren binnen volksgezondheid (huisartsen, ziekenhuizen, ...) helpen in het beheer van de epidemie. Het lokaal bestuur van Rijkevorsel volgt hierbij de richtlijnen van de overheid nauwgezet op.

Huidige maatregelen voor Rijkevorsel

Laatst bijgewerkt op 24 september 2020 om 8.50 uur

Op woensdag 23 september heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist om de maatregelen om de verspreiding van het virus verder te beperken te wijzigen vanaf 1 oktober 2020.  

Hieronder vinden je een overzicht van de huidige maatregelen voor het grondgebied Rijkevorsel. Uitgebreide info vind je via de aparte links bovenaan deze pagina.

 • De basisregels blijven gelden: was regelmatig je handen, doe je activiteiten zoveel mogelijk buiten, bescherm kwetsbare mensen, hou anderhalve meter afstand en draag waar nodig een mondneusmasker.
 • De sociale bubbel van vijf vaste contacten voor een heel huishouden vervalt. Iedereen afzonderlijk (niet meer per gezin) mag met maximaal vijf mensen per maand nauw contact hebben. Je mag in principe iedereen zien, op voorwaarde dat je altijd afstand houdt en, als dat niet mogelijk is, een mondneusmasker draagt. In elk geval mogen mensen niet meer dan tien personen ontmoeten op dezelfde plaats op hetzelfde moment (kinderen niet inbegrepen). 
 • Voor uitstapjes, bijeenkomsten, ... geldt een maximumaantal van 10 personen. Samenscholingen van meer dan tien personen zijn verboden in de openbare ruimte. 
 • Het dragen van een mondneusmasker is verplicht op drukbezochte plaatsen waar de veiligheidsafstand niet kan worden gerespecteerd (bepaald door de lokale autoriteiten) en op specifieke overdekte plaatsen. Een overzicht waar je nog wel verplicht bent om een mondneusmasker te dragen, vind je onder de rubriek 'mondneusmaskers'.
 • De quarantaineperiode is teruggeschroefd van 14 naar 7 dagen. 
 • Er is geen beperking meer qua aantal personen (altijd op veilige afstand) en qua tijd als je gaat winkelen. Een mondneusmasker is verplicht, ook als klant van de ambulante kramen en de ijskarren.
 • Het gezelschap aan een tafel in de horecasector is beperkt tot een maximum van 10 personen per tafel. In alle cafés en horecazaken wordt de fysieke afstand van 1,5 meter tussen de gezelschappen te allen tijde gegarandeerd. Individuele registratie en het uithangen van de veiligheidsvoorschriften is verplicht. Cafés en restaurants sluiten de deuren ten laatste om 1.00 uur.
 • Op de werkvloer wordt telewerken nog steeds aanbevolen als dat mogelijk is.
 • Sport- en cultuurevenementen of -activiteiten zijn mogelijk, maar alleen als ze worden georganiseerd volgens uiterst strikte protocollen. Clubs of verenigingen die in onze gemeente publieke activiteiten willen organiseren, vullen altijd de Covid-event scan en bezorgen dit aan het evenementenloket via evenementen@rijkevorsel.be. Het lokaal bestuur kan altijd bijkomende voorwaarden en beperkingen opleggen. Het maximale aantal aanwezigen bedraagt 200 personen voor evenementen binnen en 400 aanwezigen voor evenementen buiten. 
 • Sporten in niet-georganiseerd verband is toegestaan in groepen van maximaal 10, steeds dezelfde personen. Enkel contactloos sporten is toegestaan. Ongeacht de leeftijd, is indoor sporten toegestaan voor telkens slechts 1 groep van maximum 10 personen per goed geventileerde, zichtbaar afgescheiden ruimte van minstens 100 m².
 • Bij evenementen die niet door professionelen worden georganiseerd, mogen nooit meer dan 10 personen tegelijkertijd op dezelfde plaats aanwezig zijn (kinderen niet inbegrepen). Voor evenementen die door professionelen worden georganiseerd gelden vanaf 1 oktober geen beperkingen voor het aantal genodigden, zo lang de horecaregels en de protocollen in acht worden genomen. Voor het aantal personen per tafel blijft de limiet van 10 gelden. Dansen is in dit stadium nog steeds niet toegestaan.

Meer info over de maatregelen vind je in de aparte links bovenaan deze pagina.

 

Belangrijke info en links

Vragen of info m.b.t. corona?

Lokale info of vragen m.b.t. corona?

BE-Alert

 • Schrijf je in op het alarmeringssysteem BE-Alert voor belangrijke updates van de federale overheid: www.be-alert.be/nl

❌ Bel voor vragen over corona niet naar Lokale Politie Noorderkempen, behalve als je de politie echt nodig hebt.
❌ Bel voor vragen over corona niet naar de huisartsen, behalve als je symptomen van het coronavirus vertoont.