Print

Openbaar domein: maatregelen Covid-19

Laatst bijgewerkt op 16 april 2021 om 10.30 uur

Onderstaande maatregelen zijn van kracht.

Er geldt een nachtklok: er is een verbod om zich op de openbare ruimte te begeven tussen 24.00 en 5.00 uur, behalve voor essentiële, niet-uitstelbare verplaatsingen, zoals onder meer dringende medische redenen, professionele verplaatsingen en woon-werk verkeer.

Samenkomsten buiten worden beperkt tot maximaal 4 personen (kinderen onder 12 jaar niet meegerekend),  op voorwaarde dat je altijd voldoende afstand houdt en - als dat niet mogelijk is - een mond-neusmasker draagt.

Je mag dus samenkomen om bijvoorbeeld te wandelen of te fietsen in een groep van maximaal 4 personen (jezelf + 3 anderen) zolang je altijd een veilige afstand bewaart. Kinderen tot en met 12 jaar worden niet meegeteld en gezinnen (mensen die onder hetzelfde dak leven) die uit meer dan 4 personen bestaan, mogen ook samen buitenkomen.

Het dragen van het mond-neusmasker blijft verplicht wanneer de veiligheidsafstand van 1,5 meter niet kan worden gegarandeerd en op drukke plaatsen. Een overzicht waar je verplicht bent om een mond-neusmasker te dragen, vind je onder de rubriek 'mond-neusmaskers'.

 

Openbare toiletten

Omdat de horecazaken momenteel noodgedwongen gesloten zijn, is een bezoek aan het toilet niet altijd even gemakkelijk. Daarom heeft het lokaal bestuur Rijkevorsel twee openbare toiletten geplaatst, zowel aan de kerk in Rijkevorsel als aan de kerk in Sint-Jozef.

We rekenen op jullie om de toiletten proper achter te laten, anders wordt het toiletbezoek een onaangename ervaring.
 

Openbare speel- en sporttereinen

Outdoor speelpleinen en sportterreinen blijven open, ook voor +12-jarigen. Het samenscholingsverbod moet daarbij gerespecteerd worden.  Dit geldt in  Rijkevorsel voor de speelpleintjes, skate- en sportpark Sonsheide en het gemeentelijk sportveld in de Bavelstraat.

Speelpleintjes

De buurtspeelpleintjes in Rijkevorsel zijn open. Respecteer volgende richtlijnen:

  • enkel voor kinderen tot en met 12 jaar
  • geen samenscholing
  • respecteer de sociale afstand

Skate- en sportpark Sonsheide

Het skate- en sportpark Sonsheide is open, maar onder voorwaarden. Er is enkel toegang voor skaters. Samenscholing en rondhangen is verboden.

De openingsuren van het skatepark zijn:

  • 1 april t/m 30 september: van 9 uur tot 21 uur
  • 1 oktober t/m 31 maart: van 9 uur tot 19 uur