Print

Huisartsen(wachtpost): maatregelen Covid-19

Laatst bijgewerkt op 7 maart 2022

Heb je klachten die kunnen wijzen op een coronabesmetting? Meld je dan niet aan bij de huisarts of bij de huisartsenwachtpost maar vraag zelf een testcode aan voor een coronatest.

Contacteer de huisartsenwachtpost of je huisarts enkel bij ernstige klachten (kortademigheid, pijn op de borst, jonge kindjes met hoge koorts, ….) of als de symptomen langer dan vijf dagen duren.

Meer info vind je in het nieuwsbericht 'Een covid-test zonder dokter? Zo doe je dat...'

 

Wanneer kun je terecht bij jouw huisarts of bij de huisartsenwachtpost?

Voel je je ziek?

Ga dan niet zomaar naar jouw huisarts. Je kunt er enkel terecht op afspraak. Tijdens het weekend dien je je aan te melden bij de huisartsenwachtpost op Campus Blairon (Campus Blairon 410, 2300 Turnhout). Ook hier dien je vooraf een afspraak te maken.

Voel je je ziek en denk je corona te hebben?

Dan hoef je niet meer per se de huisarts te bellen voor een PCR-coronatest. Je kunt online nagaan of je je het best laat testen. Als dat het geval is, krijg je een testcode waarmee je naar een testcentrum kan gaan. Een snelle antigeentest bij de apotheek zal ook als optie meegegeven worden. 

Het is mogelijk dat je reeds bent gecontacteerd door een contacttracer en een testcode hebt ontvangen. Met deze code kun je online een afspraak maken voor een coronatest via https://testcovid.doclr.be/#!/flow.

Inwoners van Rijkevorsel kunnen in de testcentra van Turnhout en Weelde terecht en bij enkele verpleegkundigen in Rijkevorsel. Meer info verneem je in het nieuwsbericht 'Een covid-test zonder dokter? Zo doe je dat...'

 

Meer info

Website Huisartsenwachtpost regio Turnhout

Info over het Triagepunt Turnhout: je vindt hier heel wat antwoorden op de meest gestelde vragen. 

Bel het federale infonummer voor vragen over het coronavirus: 0800 14 689. 

Meer informatie over quarantaine en testen vind je in het nieuwsbericht 'Een covid-test zonder dokter? Zo doe je dat...' en op de pagina 'Testen en quarantaine'. Hier vind je vragen wat je moet doen als je besmet bent, wanneer je moet testen en hoe lang je in quarantaine of isolatie moet.

 

Ziekenhuizen

De ziekenhuizen nemen de nodige maatregelen om de patiënten, maar ook de medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen het coronavirus en verdere verspreiding tegen te gaan.

Hieronder vind je enkele links naar de maatregelen die ziekenhuizen in de nabije omgeving van Rijkevorsel nemen: