Print

Evenementen: maatregelen Covid-19

Laatst bijgewerkt op 24 september 2020 om 9.05 uur

Professioneel georganiseerde evenementen zoals recepties of trouwfeesten zijn onderworpen aan dezelfde regels als de horeca. Er is geen limiet meer voor het aantal gasten, maar er mogen wel slechts maximaal tien mensen aan dezelfde tafel zitten. Dansfeesten blijven nog steeds verboden. 

Publieke evenementen kunnen enkel worden georganiseerd volgens uiterst strikte protocollen. Zowel voor de cultuursector als voor de sportsector is er een gids ter beschikking met specifieke maatregelen: zitplannen, circulatieplannen, richtlijnen voor publiek, ... 

Op basis van deze gidsen maakt elke organisator op maat een draaiboek. Clubs of verenigingen die in onze gemeente publieke activiteiten willen organiseren, vullen altijd de Covid-event scan en bezorgen dit aan het evenementenloket via evenementen@rijkevorsel.be.

Er gelden naast de coronarichtlijnen nog bijkomende regels. Het lokaal bestuur kan altijd bijkomende voorwaarden en beperkingen opleggen. Het maximale aantal aanwezigen bedraagt 200 personen voor evenementen binnen en 400 aanwezigen voor evenementen buiten. Let op: dit zijn maxima die gelden onder zeer specifieke voorwaarden en na uitdrukkelijke goedkeuring door het lokaal bestuur.

Niet-professionele evenementen

Evenementen die je zelf organiseert (bijvoorbeeld feestjes in je tuin) mogen nog steeds met maximaal tien personen, kinderen niet meegerekend.

Recepties en feesten kunnen enkel doorgaan indien deze professioneel georganiseerd worden, met inachtneming van de regels die gelden voor de horecasector (zie boven).